Annonce
Rundt om Viborg

Ny netop vedtaget kulturpolitik sætter rammerne for de næste fire års udvikling af kulturlivet i det midtjyske

Samarbejdet i Europæisk Kulturregion mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen er en vigtig del af den nye regionale kulturpolitik. I juni 2019 præsenterede Europæisk Kulturregion blandt andet en regional kulturfestival med cirka 500 aktiviteter i hele regionen. Foto: Europæisk Kulturregion/Gorm Branderup, Skæg & Ballade
Regionsrådet i Region Midtjylland har vedtaget en ny ambitiøs kulturpolitik med målet om at skabe et mangfoldigt og varieret kulturliv for alle.
Annonce

Regionen: Et øget samarbejde på tværs af regionen, udvikling og eksperimenter, børne- og ungekultur samt kunst og kultur i samspil med sundhed og landdistriktsudvikling.

Det skulle gerne blive resultatet af en netop vedtaget kulturindsats i Region Midtjylland de kommende fire år.

Regionsrådet vedtog onsdag en ny kulturpolitik, som indrammer den regionale kulturindsats til og med 2024, og ambitionsniveauet er sat højt for fremtidens udvikling på området.

- Kunst og kultur spiller en vigtig rolle for vores livskvalitet, trivsel og udvikling. Et kompetent og varieret kulturliv kan både skabe gode oplevelser, innovation og vækst i regionen. Det kan styrke fællesskabet og demokratiet og bidrage med sundhedsgavnlige effekter. Derfor skal vi som region være ambitiøse på kulturområdet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Annonce

Kulturlivet er for alle

De overordnede mål for den nye kulturpolitik er at skabe “et mangfoldigt og varieret kulturliv for alle” og “et kompetent kulturliv i udvikling.” Udover politikkens fem strategiske indsatsområder arbejdes der med tre tværgående udviklingsspor, som fokuserer på FN's verdensmål, internationalisering samt indsamling og formidling af viden og kompetencer på kulturområdet.

- Vi vil i de kommende fire år arbejde for, at kulturlivet i stigende grad kommer alle regionens borgere til gode. Alle skal føle sig velkomne i kulturlivet, og vores stærke institutioner skal have endnu bedre muligheder for at udvikle sig og skabe nye kulturtilbud, siger Anders Kühnau.

Annonce

Særlige muligheder

Den nye kulturpolitik er blevet til ved at inddrage kulturaktører og kommunale kulturkonsulenter.


Vi vil i de kommende fire år arbejde for, at kulturlivet i stigende grad kommer alle regionens borgere til gode. Alle skal føle sig velkomne i kulturlivet, og vores stærke institutioner skal have endnu bedre muligheder for at udvikle sig og skabe nye kulturtilbud.

Anders Kühnau, regionsrådsformand (S)


Kulturpolitikken bygger i høj grad på erfaringer fra mange års samarbejde mellem kunstnere, kulturaktører, foreninger, kommuner og region. Et samarbejde, som blandt andet og ikke mindst resulterede  i et succesfuldt år som kulturhovedstad i 2017 og i et fortsat stærkt partnerskab mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner i Europæisk Kulturregion.

- Vi har rigtig gode erfaringer med at arbejde med kultur i Region Midtjylland. Som region kan vi på én gang være tæt på institutioner og kommuner og samtidig bidrage til skabe overblik, dele viden og etablere samarbejder både internt i kulturverdenen og med andre samfundsområder. For eksempel landdistrikterne, uddannelsesinstitutioner og ikke mindst sundhedssektoren, siger Jørgen Nørby (V), formand for Udvalget for Regional Udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Viborg

Adventistkirken i Viborg fylder 100 år

Annonce