Annonce
Kultur

Ny Peter Seeberg-udgivelse fejres på biblioteket

Anders Thyrring Andersen, Jørn Erslev Andersen og Lotte Thyrring Andersen er tre Peter Seeberg-forskere, der til fejringen vil fortælle om romanerne "Hyrder" (1970) og" Ved havet" (1978) samt "Øvrige noveller og kortprosa". Foto: Ditte Seeberg

Viborg: Peter Seeberg er ikke kun en af de største forfattere i nyere dansk litteratur. Han har også haft en helt særlig tilknytning og betydning for kulturlivet i Viborg.

Da det sidste bind i Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs tekstkritiske udgave af Seebergs romaner, noveller og kortprosa udkommer i år, er det derfor også naturligt at fejre det i Viborg.

Sideløbende med sit virke som museumsmand og leder af Viborg Stiftsmuseum udgav Peter Seeberg et originalt forfatterskab, der har vundet klassikerstatus. mange af hans originale manuskripter findes i arkivet på Hald Hovedgaard, og derfor har arkivet spillet en central rolle i redaktionens arbejde med den nye udgivelse.

Redaktør Jeppe Barnwell har stået i spidsen for den, og han vil fortælle om den store udgave til fejringen. Derudover kommer tre Seeberg-forskere, der hver vil fortælle om et bind.

Fejringen vil foregå torsdag den 14. november på Skakbrættet på biblioteket. Der er fri entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce