Annonce
Viborg

Ny platform skal gøre det lettere at bruge delebusser

Ubeeqo introduceres nu i Danmark. De første steder bliver i Hvam, Låstrup og Vridsted. Pressefoto
Minibusser til styrkelse af den kollektive trafik i yderområderne i Viborg Kommune kan fremover bruges ved hjælp af digitalt system. Systemet introduceres for delebusserne i Vridsted, Hvam og Låstrup.

Viborgegnen: Når borgerne i Hvam, Vridsted og Låstrup fremover skal bruge de minibusser, kommunen har stillet til rådighed for at styrke den offentlige trafik i landdistrikterne, bliver det ved hjælp af Europas førende delebilsplatform, Ubeeqo, der hermed introduceres i Danmark.

De tre landsbyer i udkanten af kommunen har i det seneste år haft en minibus stående, som borgerne frit har kunnet benytte sig af, når pensionister skal til lægen, eller en gruppe indbyggere vil på strøgtur i Viborg. Busserne er en forsøgsordning, støttet af Trafikstyrelsen, igangsat for at binde landdistrikterne sammen og dermed gøre det mere attraktivt at bo langt fra hovedbyerne.

– Viborg Kommune er den arealmæssigt næststørste i landet. Størrelsen alene gør det svært at betjene alle landsbyer tilstrækkeligt med offentlig trafik, hvilket desværre har været en årsag til, at borgere er flyttet fra landsbyerne. Derfor indførte vi disse busser som et serviceløft til de yderste områder. På længere sigt vil vi gerne udvide til flere af kommunens landsbyer, siger Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg i en pressemeddelelse.

Annonce

Lettere at bruge

Busserne skal fremover administreres via det internationale mobilitetssystem Ubeeqo, som ejes af Europcar. Det nye system gør det nemmere at bruge busserne og sparer borgerne tid.

– Før skulle man booke på nettet, så modtog man en kode til en nøgleboks, hvor man skulle afhente nøglen, og efter køreturen skulle man indregistrere en del oplysninger. Det var den tekniske mulighed, hvor man analogt, men praktisk kunne bestille en tur i en lokal bil/minibus som et alternativ til den almindelige kollektive trafik. Med det nye Ubeeqo-system fungerer alting fuldautomatisk. Vi glæder os til at introducere det for borgerne, og vi er sikre på, at flere vil anvende minibusserne – simpelthen fordi det bliver let at bruge, siger Johannes Vesterby.

Det nye system blev præsenteret ved et arrangement på rådhuset tirsdag klokken 16.30, hvor repræsentanter fra Viborg Kommune og Europcar/Ubeeqo var til stede. Her kunne interesserede borgere høre om muligheden for at anvende Ubeeqos system i minibusserne og komme med inspiration til, hvordan borgerne kan bruge busserne. Man kunne også melde sig til at få tilsendt et betalingskort, som man skal bruge i minibusserne.

De tre delebusser blev lanceret som et forsøg i maj 2018. Som en del af forsøget blev der også placeret delebiler i seks landsbyer. Den del af forsøget blev dog stoppet i januar i år, da delebilerne ikke blev brugt nok. Ordningen med delebusserne i Vridsted, Hvam og Låstrup fortsatte dog.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce