Annonce
Rundt om Viborg

Ny præst indsættes af sluttet kreds

Johanne Langdal Rindsig bliver fredag officielt ny Karup-præst ved en såkaldt administrativ indsættelse med få tilstedeværende i kirken. Det skulle ellers være sket ved en festgudstjeneste palmesøndag. Men coronakrisen kom i vejen. Privatfoto

Karup: Det skulle have været en festgudstjeneste palmesøndag, den 5. april, med efterfølgende komsammen i sognegården. Men coronaen forandrer jo for en tid alt, og derfor bliver indsættelsen af Johanne Langdal Rindsig som ny, kirkebogsførende sognepræst i Karup også gennemført på alternativ vis. Som i landets øvrige kirker er gudstjenesterne i Karup for tiden suspenderet på ubestemt tid.

I stedet for palmesøndag er seancen i forbindelse med den nye præsts tiltræden flyttet frem til fredag den 3. april klokken 15. Og det bliver som en såkaldt administrativ begivenhed. Det vil sige uden menigheden til at tage imod den 34-årige præst, der her 1. april også flytter ind i tjenesteboligen med sin familie.

Foruden hende selv og provst Bjarne Bæk Markussen, Bjerringbro, der indsætter hende, vil der blot være Johanne Langdal Rindsigs mand, kollega-sognepræst Ingrid Svarre Elgaard samt menighedsrådsformand Anders Laursen tilstede.

Ifølge kirkens hjemmeside vil der dog senere blive holdt et offentligt arrangement i forbindelse med, at Karup har fået ny præst.

Johanne Langdal Rindsig blev ordineret som præst i 2016 kommer til Karup fra København. Hun har de seneste år haft en række vikarstillinger på Sjælland og Lolland, men glæder sig nu til at tiltræde en fast stilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF

Så er hele truppen på plads - Tottenham-målmand spiller sæsonen færdig i Viborg

Annonce