Annonce
Rundt om Viborg

Ny pris til landdistrikternes ildsjæle

Mette Nielsen (S): Ildsjæleprisen skal betragtes som et skulderklap for en helt særlig indsats. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg Landsbysammenslutning og byrådets landdistriktsudvalg går sammen om at uddele en pris til landsbyernes ildsjæle.
Annonce

Viborgegnen: Der er rigtig mange mennesker i Viborg Kommunes landsbyer og landområder, som gør en stor indsats for deres lokalsamfund. Nu vil Viborg Landsbysammenslutning - også kaldet Vibland - og Viborg Byråds landdistriktsudvalg sætte fokus på disse ildsjæle ved at belønne den helt exceptionelle indsats på området med en årlig pris.

Vibland og landdistriktsudvalget mødes fast to gange årligt til dialogmøder, og på disse møder har man diskuteret indstiftelsen af den nye pris. Man er nu nået frem til, at dommerkomiteen, der består af repræsentanter for Vibland og landdistriktsudvalget samt den lokale aktionsgruppe - LAG - skal mødes i februar næste år og udvælge de nominerede, og at vinderen derefter udpeges en uge senere.

Alle kommunens borgere får mulighed for at indstille kandidater til ildsjæle-prisen. I løbet af december vil Viborg Kommune informere om, hvordan man laver en indstilling.

- Vores kommune er fyldt med mennesker, som gør en forskel, og der er også en masse, som gør en kæmpestor forskel. Engagementet i Viborg Kommunes lokalområder blomster, og det vil vi gerne sætte i fokus med den nye pris. Den skal betragtes som et skulderklap for en helt særlig indsats, siger Mette Nielsen (S), der er formand for landdistriktsudvalget.

Annonce
Annonce
Viborg

Regulering af landbruget går for vidt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Demokrati er åben samtale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Sport For abonnenter

Lyt med - En stor profil siger farvel efter fem år på Kirkebækvej

Annonce