Annonce
Viborg

Ny retning med spot på medier og informatik

Viborg Gymnasium og HF har fået lov til at oprette en ny studieretning.

Fem danske gymnasier har fået lov til at oprette nye studieretninger. Et af de fem er Viborg Gymnasium og HF.

Viborg: Den nye gymnasiereform, der kun er et par år gammel, gav de danske gymnasieskoler mulighed for oprette lokalt funderede såkaldte studieretninger. Ikke, at det blev et tag selv-bord.

Alle ønsker skal ind over undervisningsministeren Merete Riisagers (LA) bord, og det er slet ikke alle ønsker, hun imødekommer, men en ansøgning fra Viborg Gymnasium og HF har hun nikket ja til.

Det drejer sig om en studeretning, hvor de unge får mediefag og engelsk på A-niveau samt informatik på B-niveau.

- Der skal noget helt særligt til for at få dispensation til en lokal studieretning, og vurderingen af ansøgningerne i år er, at fem gymnasiale institutioner i helt særlig grad har lokale styrker, der berettiger en lokal studieretning. Jeg ser frem til at følge erfaringerne med de fem studieretninger, siger undervisningsminister Merete Riisager i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Bestemmelsen om lokale studieretninger kan anvendes til at udvikle særlige lokale styrkepositioner og til at udbyde studieretninger, der er så specialiserede, at de ikke bør udbydes bredt, men udelukkende et eller få steder i landet. De godkendte lokale studieretninger er alle vurderet begrundet i særlige faglige miljøer, der er skabt af dels undervisere med særlige faglige kompetencer, dels lokale samarbejdsaftaler med eksterne parter inden for det konkrete fagområde.

Ministeren modtog ansøgninger fra 33 danske gymnasieskoler. I Region Midtjylland har også Aarhus Katedralskole får lov til at oprette en ny studieretning. Det drejer om matematik A, design og arkitektur A.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Cafe-foredrag om "De hvide busser"

Viborg FF For abonnenter

Et hårdt slag er blevet vendt på hovedet - målmand vil stå endnu skarpere til juli

Annonce