Annonce
Viborg

Ny rideklub-formand kaster sig ud i foreningsarbejde for første gang

Den nye formand for Birgittelyst Rideklub er 25-årige Simone Kofoed fra Aalestrup. Foto: Stine Elkær
Den nye formand for Birgittelyst Rideklub, Simone Kofoed, havde aldrig forestillet sig, at hun skulle ende med ansvaret for en hel rideklub. Fuld af kampgejst tager hun sig nu af udfordringerne, der følger med den nye titel i den nye klub.
Annonce

Birgittelyst: Der er igen kommet liv i Birgittelyst Rideklub, som er genopstået under nye ejere, ny bestyrelse og ny formand.

Kvinden i front for den nye klub er 25-årige Simone Kofoed fra Aalestrup. En passioneret hestepige, der har redet, siden hun var ni år gammel, og som kommer fra et nordjysk hjem med en hesteinteresseret mor.

I fire måneder har hun nu været formand for klubben, der er genopstået med en hel ny tro på tingene, efter at den gamle rideklub gik konkurs tilbage i 2017.

- Vi har virkelig fået en ildsjæl, der brænder for klubben, og som giver alt, hvad hun har. Hun går forrest og får hevet op i alle andre, og det er virkelig vigtigt for os, siger ejer af ridecenteret Kurt Skovsted Kirkebæk og tilføjer med et smil:

- Og så er der jo mange år i hende endnu.

Foreningsarbejdet er meget nyt for den 25-årige formand, der aldrig tidligere har været aktiv inden for frivillig- eller bestyrelsesarbejde før. Hun har dog selv været konkurrencerytter indenfor military-disciplinen og har undervist andre i ridning.


Jeg havde aldrig nogen sinde troet, at jeg skulle blive formand for en klub. Det havde jeg vitterligt ingen idé om.


- Jeg havde aldrig nogen sinde troet, at jeg skulle blive formand for en klub. Det havde jeg vitterligt ingen idé om, at jeg engang skulle kaste mig ud i, siger Simone Kofoed og griner.

Annonce

En stor opgave

Selvom hun blot har været formand for klubben i fire måneder, så har det alligevel været hårdt arbejde at være med til at starte klubben op fra bunden i dette forår.

- Det er en fed udfordring, fordi jeg kaster mig ud i noget, jeg ikke havde troede, jeg skulle – for eksempel møder med kommunen, sponsorer og alt sådan noget. Det har jeg altså aldrig prøvet før. Det er grænseoverskridende, men det er også ret fedt, fortæller Simone Kofoed.

- Jeg vidste nok ikke, det var så stor en opgave, inden jeg sagde ja, men det har samtidigt været spændende, tilføjer formanden, der bruger langt det meste af sin fritid på ridecenteret i øjeblikket.

Simone Kofoed er uddannet kostvejleder og sundhedscoach og arbejder til daglig på Skals Højskole. I fremtiden kunne hun ud over formandsskabet også godt tænke sig at lave noget undervisning eller kostvejledning i lokalerne i Birgittelyst, hvilket ejerne er helt med på.

- Vi snakker så meget om hestenes kost og ernæring, men går måske ikke så meget op i vores egen. Det kunne være spændende at kombinere ridningen med et fokus på det, fortæller den 25-årige formand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Spillerne er glade - træneransættelse har givet ro, men skubber også til niveauet

Annonce