Annonce
Viborg

Ny rundkørsel skal fjerne ulykker

Krydset Agerlandsvej/Gl. Skivevej/Salvievej er en af Viborg såkaldt "sorte pletter" med uforholdsmæssigt mange ulykker. Foto: Niels-Chr. Jönsson

Med etableringen af en rundkørsel som afløsning for krydset Agerlandsvej/Gl. Skivevej/Salvievej håber man at undgå trafikulykker i fremtiden.

Viborg: Også det viborgensiske gadenet har sine såkaldte "sorte pletter", hvor der sker uforholdsmæssigt mange uheld. En af pletterne er krydset Agerlandsvej/Gl. Skivevej/Salvievej, og den plet skal der nu gøres noget ved.

Løsningen er en rundkørsel, som skal etableres i årets sidste måneder med start i oktober. Rundkørslen ventes at stå færdig i slutningen af december eller begyndelsen af januar.

Til den tid vil gående og cyklister, lidt som det er i dag for cyklister, skulle benytte en egen fællessti, der etableres udenom den egentlige rundkørsel. Der vil ligeledes blive lavet to heller midt på Agerlandsvej, så de bløde trafikanter ikke behøver at passere den ret trafikerede vej på én gang.

Annonce

Sorte pletter

I Viborg Kommunes gældende trafikplan er der udpeget 18 såkaldt "sorte pletter", hvor der sker uforholdsmæssigt mange ulykker/uheld.Nogle af dem er der vedtaget at gøre noget ved, mens andre stadig afventer politisk vedtagelse.

Oversigten kan du se HER

Med en rundkørsel og egen sti til cyklister og gående håber man at undgå fremtidige ulykker på stedet. Illustration: Viborg Kommune

For god oversigt

En af grundene til, at der sker forholdsvis mange ulykker i krydset, er ironisk nok, at der faktisk er for god oversigt ved krydset.

Det vil ofte få bilister til at køre hurtigere end de tilladte 60 kilometer i timen på Agerlandsvej. Den fart vil en rundkørsel automatisk regulere nedad, og da midterøen i rundkørslen både beplantes med træer og buske og hæves over vejens niveau, vil det også gøre sigtbarheden "ringere" - og dermed tvinge bilisterne til at sænke farten.

Midterøens bevoksning vil blive belyst med såkaldt uplight-belysning, så det bliver meget tydeligt - også på lang afstand - at der er en rundkørsel forude.

Periodevis lukning

Etableringen af rundkørslen er et større stykke vejarbejde, som forventes at løbe op i en samlet anlægssum af tre millioner kroner, og der vil være periodevis lukning af både Salvievej og Gl. Skivevej, mens kommunen forventer, at Agerlandsvej vil være åben for trafik i hele anlægsperioden undtagen til allersidst.

- Der vil være en-to dage, hvor hele krydset vil være lukket. Det vil være, når der skal lægges ny asfalt omkring hele rundkørslen, fortæller diplomingeniør Dan Yding Hahn Rasmussen fra kommunens trafikafdeling.

Andet kryds må vente

Også et andet nærliggende kryds, Gl. Skivevej/Fabrikvej, er udpeget som en trafikmæssig sort plet, og også her er der peget på etableringen af en rundkørsel som løsning på problemet.

Pengene til den rundkørsel, knap fire millioner kroner, er dog ikke afsat, og der er heller ikke taget politisk stilling til, om den skal etableres.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK For abonnenter

Så er der VM-pause: VHK'ere gør status på første halvsæson

Annonce