Annonce
Viborg

Ny rundkørsel står snart færdig

Der arbejdes på højtryk ved den nye rundkørsel på Agerlandsvej/Gl.Skivevej/Salvievej. I uge 50 lægges der asfalt på. Foto: Morten Dueholm

Trafikken på Agerlandsvej bliver noget besværliggjort de næste par uger, mens rundkørslen gøres færdig.

Viborg: Etableringen af den nye rundkørsel på Agerlandsvej ved Gl. Skivevej og Salvievej nærmer sig en afslutning, men det bliver ikke uden gene for trafikken i de næste par uger.

Allerede fra på mandag vil der således blive lukket for ind- og udkørsel til Gl. Skivevej, og lukningen af Salvievej ud mod Agerlandsvej opretholdes også hele næste uge.

På selve Agerlandsvej vil der fra på mandag kun være et farbart spor ved den kommende rundkørsel, og det betyder, at der lysreguleres på stykket. Bilister må derfor regne med, at der kan opstå kø på Agerlandsvej, så kommunens trafikafdeling opfordrer derfor til, at man finder andre ruter, hvis det er muligt.

Det bliver bilisterne under alle omstændigheder nødt til i starten af uge 50, for der skal der udlægges asfalt i den nye rundkørsel, og det betyder, at der lukkes helt for trafik mandag-onsdag.

Går alt efter planen, vil der så til gengæld kunne køres stort set normalt i den nyetablerede rundkørsel fra torsdag morgen.

Annonce
Agerlandsvej kan passeres i begge retninger i øjeblikket, men i næste uge er der kun et spor og lysregulering på stedet.

Færre ulykker

Etableringen af rundkørslen sker på baggrund af, at krydset Agerlandsvej/Gl. Skivevej/Salvievej har været en af Viborgs såkaldte "sorte pletter", hvor der er sket uforholdsmæssigt mange uheld, og det skal den nye rundkørsel gerne kunne rette op på.

Det sker blandt andet ved, at gående og cyklister fremover vil skulle benytte en egen fællessti, der etableres udenom den egentlige rundkørsel. Der vil ligeledes blive lavet to heller midt på Agerlandsvej, så de bløde trafikanter ikke behøver at passere den ret trafikerede vej på én gang.

Om fællesstien også når at blive asfalteret til torsdag i uge 50 er ikke helt sikkert, men ellers vil det ske hurtigst muligt.

Midterøen i rundkørslen beplantes med træer og buske og hæves over vejens niveau, og den vil blive belyst med såkaldt uplight-belysning, så det bliver meget tydeligt - også på lang afstand - at der er en rundkørsel forude. Dette kommer først til at ske til foråret.

Annonce
Annonce
Viborg For abonnenter

Henriks hjem skal (måske) jævnes med jorden: Jeg synes, at samfundet spilder en masse ressourcer på at rive noget ned, som fungerer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Projekt til en halv milliard: Fire etageejendomme skal rives ned i viborgensisk ghetto

Viborg

Thorning tilbage på TAW?

Annonce