Annonce
Rundt om Viborg

Ny sæson med SOL-cykelholdet

Søndag den 9. april tager det åbne cykelhold kaldet SOL-holdet i Karup hul på en ny sæson. Arkivfoto
Annonce

Karup: Under overskriften "Sol over Karup" indleder det såkaldte SOL-cykelhold i Karup søndag den 9. april klokken 18.15 en ny sæson. Som sædvanligt med udgangspunkt i Dora Hall-skulpturen, der står, hvor Mosevej krydser Karup Å.

Det er syvende sæson med søndagscyklingen, der begyndte for nogle år siden i forbindelse med projektet Sundhed og liv - forkortet til SOL.

SOL-projektet er for længst overstået, men flere af de initiativer, der blev sat i gang af lokale ildsjæle, lever stadig. Foruden cykelholdet blandt andet fællesspisningerne i forsamlingshuset.

Tovholder for SOL-cyklisterne er Jan Højgaard, men organiseringen er løs, og alle kan være med, for der er hverken fra- eller tilmelding, skriver han i en pressemeddelelse.

Søndagsturene på cykel varer mellem halvanden og to timer, og der cykles med en fart på 15-17 kilometer i timen, så der også er luft til at snakke lidt undervejs. "Træsko og cowboybusker"-tempo, kalder Jan Højgaard det, idet han understreger, at turene også er åbne for dem, der kører på el-cykel.

Planen er, at cyklisterne foruden motion undervejs også skal have lidt lokal kulturhistorie, og at turene lægges tilrette efter det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Annonce