Annonce
Rundt om Viborg

Ny scene skal være et udendørs forsamlingshus

Sådan ser oplægget til den nye friluftsscene i Anlægget ud i en visualisering, som Viborg-arkitektfirmaet Method & Madness Arkitekter har lavet. Det er dog et udkast, der kan blive finjusteret, understreger man. Illustration: Method & Madness Arkitekter
Udkastet til den nye friluftscene i Anlægget i Stoholm begejstrer lokal arbejdsgruppe. Scenen skal være Stoholm nye udendørs forsamlingshus med flere anvendelsesmuligheder, lyder det.

Stoholm: - Vi er meget begejstrede for det oplæg, som arkitekten har lavet.

Sådan lyder det fra formanden for Stoholm Borgerforening, Susanne Bak. Borgerforeningen er en del af en arbejdsgruppe, der arbejder med at få etableret en ny friluftsscene i Anlægget i Stoholm, inden Stoholms bypark kan fejre 100-års jubilæum til næste år i 2021. Arbejdsgruppen tæller også repræsentanter fra kommunen, bypedellerne og foreningen bag Stoholm Festuge, og der sigtes mod en ambitiøs afløser for parkens nuværende lukkede friluftscene.

- Scenen skal være noget, der er til glæde for hele byen, og den skal være tilgængeligt og åben, så den kan bruges som madpakkehus af daginstititioner, og måske som undervisningssted for skolen. Scenen skal være noget, der bliver brugt, og meget gerne meget mere end de to gange om året, den nu er i anvendelse. Det skal være byens nye udendørs forsamlingshus, som vi ser på det, siger Susanne Bak.

Det er også en del af projektet, at bypedellerne og byfestudvalget kan få mulighed for at have udstyr stående i et depot på stedet - måske i et backstageområde - også et udekøkken og et handikaptoilet er en del af planerne.

Annonce
Den eksisterende friluftsscene i Anlægget ses her i baggrunden til højre. Arkivfoto: Uffe Salomonsen

Penge fra stationsbygningen

Den nye friluftsscene er på sin vis en del af områdefornyelsen, som jo ellers er afsluttet med indvielsen i midtbyen sidste efterår. Den nye scene blev nemlig en mulighed, da der var 750.000 kroner til overs fra områdefornyelsen. Det skete, da følgegruppen for områdefornyelsen - den gang hed den byplangruppen - i 2015 droppede planerne om at indrette et kultursted i stationsbygningen. De op mod 750.000 kroner, der var afsat til stationsbygningen og kulturstedet, kunne så bruges til en ny friluftsscene i Anlægget.

I mellemtiden er der som bekendt skabt ny interesse for at sikre stationsbygningens fremtid, da DSB jo i november stod klar til at rive bygningen ned. Det er som bekendt blevet udsat, og en lokal initiativgruppe arbejder med at skabe nyt liv i stationsbygningen og håber at kunne rejse penge til at bevare bygningen og bruge den til glæde for Stoholm-borgerne. Spørgsmålet er så, om de 750.000 kroner, der oprindeligt stod stationsbygningen på i områdefornyelsesprojektet, kan ende med at blive flyttet fra friluftsscenen og tilbage til stationsbygningen som et kommunalt tilskud til planerne? Men det har ikke været på tale, siger Susanne Bak.

- Det oprindelige projekt blev jo droppet af følgegruppen i 2015, så det har ikke været på tale, og jeg forventer da bestemt heller ikke, at det kommer. Stationsbygningens bevarelse er nyt projekt, og det kører for sig. Og i øvrigt er de 750.000 kroner en del af områdefornyelsen, og derfor skal de midler være anvendt inden udgangen af 2020, siger Susanne Bak.

Sceneprojektet kommer i øvrigt ikke i mål med de 750.000 kroner.

- Det kan slet ikke gøre det. Jeg skal ikke kunne sige noget om det præcise budget, men man kan lægge mindst en million oven i, så vi skal i gang med at søge midler fra forskellige fonde og finjustere projektet, siger Susanne Bak.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce