Annonce
Sport

Ny sejr til samlingen - Viborg HK smadrede Horsens efter pausen

Viborg HK vandt onsdag aften en sikker sejr ude over Horsens. Foto: Anita Kristensen
Viborg HK spillede en strålende anden halvleg og vandt en sikker udesejr over Horsens.

Håndbold: Viborg HK fastholder den gode stime i toppen af kvindernes håndboldliga.

Onsdag aften vandt holdet med 33-24 over Horsens på udebane, hvilket er den fjerde sejr på stribe.

Der var på forhånd ingen tvivl om favoritværdigheden. Den lå hos VHK, men omvendt har den seneste tid vist, at Horsens er et hold, som er bedre end placeringen udenfor slutspils-zonen.

Og kampens indledning viste, at der måske var grund til en anelse bekymring hos VHK. Det var nemlig hjemmeholdet, som begyndte bedst.

Horsens fik generet VHK's angreb en del. Ingen af VHK's normalt så stærke bagspillere kunne rigtig sætte sig igennem i vanlig stil. Og i den anden ende kunne VHK's normalt så stærke defensiv slet ikke få stoppet Horsens, som vekslede mellem hurtige angreb og lange angreb.

I målet havde Anna Kristensen tilmed en aften, hvor hun ikke rigtig fik fat. Hun endte sidst i halvlegen med at blive skiftet ud med kun en enkelt redning på samvittigheden, hvilket for en sjælden gangs skyld gav Emma Friberg en chance i målet.

VHK har dog så meget kvalitet, at det hele tiden lykkedes at score, men det var først da Jakob Vestergaard havde roteret en del og sendt lidt nye kræfter i spil, at spillet for alvor begyndte at flyde offensivt.

Kampen i tal

Horsens Håndbold Elite-Viborg HK 24-33 (12-15)

Håndboldligaen, kvinder

Mål for Viborg HK: Line Haugsted 7, Kristina Jørgensen 6, Thilde Frandsen 5, Laura Damgaard 3, Carin Strömberg 3, Majbritt Toft Hansen 3, Ida-Marie Dahl 2, Madeleine Östlund 2, Moa Högdahl 2

Udvisninger: Horsens 3, Viborg HK 2

Dommere: Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen

Ikke mindst Laura Damgaard leverede en flot indhop, hvor hun både scorede, gjorde andre farlige og skabte straffekast. Det betød, at VHK fik mere gang i målscoringen.

Defensivt havde VHK dog ikke rigtig held med at bremse Horsens kontinuerligt, men det var dog som om, at kræfterne begyndte at slippe lidt op hos hjemmeholdet sidst i halvlegen, hvor chancerne begyndte at blive brændt.

Derfor lykkedes det trods en lidt lunken indsats Viborg HK at gå til pause foran med 15-12.

Annonce

God start fjernede tvivlen

Horsens lagde ud med et par scoringer, men så var det også som om, at nok var nok for VHK.

Både defensivt og offensivt oppede VHK sig gevaldigt og i løbet af halvlegens første 10 minutter havde VHK nærmest punkteret spændingen ved at skabe en føring på syv-otte mål.

Thilde Frandsen var skarp fra fløjen, Damgaard fortsatte det fine spil og Line Haugsted havde skudt sig varm, ligesom Majbritt Toft Hansen også havde en aften, hvor boldene røg i kassen.

Horsens-holdet var alt andet end skarpt i den første halvdel af anden halvleg, hvilket VHK straffede hårdt og brutalt.

Jakob Vestergaard gav spilletid til alle og skiftede flittigt ud, og som halvlegen skred frem begyndte VHK at lave flere fejl igen, ligesom defensiven også slækkede på koncentrationen.

Det betød, at Horsens i slutfasen nærmere sig en smule via en række hurtige scoringer, men VHK fik strammet en smule op og vandt en sikker sejr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lyset for enden af tunnellen

Annonce