Annonce
Viborg

Ny skole i Bjerringbro – ved Gudenåen måske

Niels-Jørgen Ottesen. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Læserbrev: Skolebestyrelserne på Bøgeskovskolen og på Egeskovskolen har meldt ud, at man i fremtiden ønsker undervisningen samlet på én ny skole i Bjerringbro.

Bjerringbro by har gennem snart 100 år gjort mange tiltag til at få samlet byens to bydele, så Bjerringbro fremstår som én samlet by.

Kan det blive en mulighed, hvis man nu byggede en helt ny skole ved Gudenåen?

Men hvordan pokker skal det så kunne lade sig gøre?

Der er jo sket det ulykkelige for byen, at B8/Holmris lukker produktionen og kontorerne i bygningerne langs åen, så kunne det tænkes, at en ny skole kunne placeres der?

Jamen, så skal der jo bygges om og bygges til. Må man det så tæt på åen?

Jeg går ud fra, at alle de tilladelser, der skal til, allerede er til stede, for eller kunne der vel ikke have været produktion, kontorer, kantiner med videre på stedet.

Hvad så hvis bygningerne skal bruges til andet formål?

Meget kort, så må det jo komme an på en kontakt til ejeren af bygningerne, og som jeg kender ejerne, så er de altid modtagelige for en dialog, som kan fremme Bjerringbros ve og vel.


Der sker så meget godt i byen i denne tid, og så må man jo smede, mens jernet er varmt, og det kunne jo være perfekt, hvis det hele gik op i en højere enhed.

Niels-Jørgen Ottesen, byrådsmedlem for Venstre


Hvad så med de ”gamle” skoler?

Der vil jo altid blive en lille udfordring med de gamle bygninger, når man vælger at bygge nye. Hvis man for eksempel valgte at vælte Egeskovskolen, så kunne man udstykke hele området til byggegrunde.

De vil så få byens, ja måske kommunens, bedste beliggenheder - med udsigt ud over Gudenådalen. Området er cirka på størrelse med Kaj Munksvej-kvarteret, så her kan der måske blive 20-30 attraktive byggegrunde, og salget af dem kan indgå i finansieringen af en ny skole.

Hov hov – hvor skal pengene ellers komme fra til en ny skole?

Der er allerede afsat et tocifret millionbeløb til en tilbygning eller renovering på en af de nuværende skoler. Skolebestyrelserne indstiller jo til kommunen, at en ny skole gerne må stå færdig omkring år 2025, så hvis det bliver afsat penge hvert år frem til 2025, og Egeskovskolens byggegrunde bliver solgt, ja så er man altså nået meget langt hen ad vejen – måske helt i mål.

Det kan da ikke lade sig gøre i Bjerringbro!

Lad os nu se. Der sker så meget godt i byen i denne tid, og så må man jo smede, mens jernet er varmt, og det kunne jo være perfekt, hvis det hele gik op i en højere enhed.

Min nabos bemærkning til mine tanker: ”Du har fået solstik, Ottesen !!”

Tja, måske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce