Annonce
Viborg

Ny skolebusplan må vente til efter jul

Ny plan for skolebuskørslen afventer en ny vurdering af de trafikfarlige veje i kommunen. Arkivfoto
Teknisk forvaltning er i gang med at vurdere kommunens trafikfarlige veje endnu en gang. Det betyder, at ny skolebusplan først er klar til jul og ikke i uge 43.

Viborgegnen: Det bliver først efter juleferien og ikke efter efterårsferien, at en ny skolebusplan i Viborg Kommune træder i kraft.

Teknisk forvaltning er i øjeblikket i gang med at vurdere kommunens trafikfarlige skoleveje, hvilket igen - sammen med afstanden mellem skole og hjem - har betydning for, om eleverne har ret til at køre med skolebussen eller ej.

Egentlig var det planen, at en ny vurdering af skolevejene skulle træde i kraft i uge 43, men i den vurdering, der lå til grund for det første oplæg, fulgte man politiets principper, så alle veje blev vurderet ud fra de samme kriterier - uanset skoledistriktet. I forslaget til den nye vurdering var 75 veje, der i den gældende klassificering er vurderet som farlige for alle elever, blevet til blot 23.

Blandt andet skabte det panderynker, at statsvejen Holstebrovej ved Mønsted Skole nu var vurderet som trafikfarlig for elever til og med 6. klasse mod tidligere for alle elever. Derfor bad teknisk udvalg om en ny vurdering, og det forsinker altså den nye skolebusplan, som vurderingen også afstedkommer.

Teknisk udvalg vedtog også et par supplerende principper til vurderingen af vejene. Alle statsveje - som eksempelvis Holstebrovej - og tidligere amtsveje vurderes som trafikfarlige for alle elever.

Undtaget vil være strækninger, hvor en cykelsti forbinder to bysamfund, og hvis eleverne skal krydse vejen i det åbne land for at benytte cykelstien.

Et andet supplerende princip er, at veje, hvor der generelt køres hurtigt i forhold til den skiltede hastighed, også klassificeres som trafikfarlige ud fra en teknisk udregning, hvor man kigger på den gældende hastighedsbegrænsning og den hastighed, som 85 procent af trafikanterne på stedet kører under, og 15 procent kører over.

- Det hele betyder jo, at vi skal igennem alle vejene en gang til, og det kan vi ikke nå til uge 43, så skolebusserne fortsætter med at køre efter den nuværende plan indtil jul, siger Per Christensen der er chef for trafik og veje hos kommunen.

Annonce

Lidt flere med bussen

Skolerne skal samtidig danne sig et overblik over, hvor mange skoleelever der bliver kørselsberettigede ud fra de nye kriterier, og det danner så baggrund for, at der laves nye skolebusruter, som så træder i kraft efter juleferien.

Indtil da kan de elever, der i dag er berettiget til at køre med skolebus, fortsat gøre det frem til årsskiftet. Elever, der var blevet stillet i udsigt, at de kunne køre med fra uge 43, må vente med at få en afklaring til senere på året, og elever som med den nye vurdering af de trafikfarlige veje får ret til at køre med skolebussen får også besked senere på året, oplyser man hos trafik og veje.

Der er i øjeblikket mellem 1400 og 1500 skoleelever, der har ret til at køre med skolebus, og forventningen er, at det tal kan stige en smule som følge af den nye vurdering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Viborg-politiker om hospitals-ballade: - Det er ikke længere normalt, så nu må regionsrådsformand gribe ind

Viborg FF

Viborg FF-træner er spændt før sæsonens tredje premierekamp

Viborg FF For abonnenter

En Viborg-dreng vender hjem iført Skive-trøjen

Annonce