Annonce
Viborg

Ny specialbutik på vej til Viborg: Mere vin, mere chokolade og mere familie

1. oktober åbner "Bisgaards" i Overlund Bydelcenter med Ann Lange som bestyrer. Butikken udspringer af "Bisgaard Vinhandel" fra Støvring, som har været ejet af Michael Bisgaards familie i 20 år. Foto: Morten Pedersen
Viborg-parret Michael Bisgaard og Ann Lange har engageret sig fuldt ud i familievirksomheden Bisgaard Vinhandel. Michael Bisgaard overtog sammen med sin søster butikken i Støvring sidste år, og 1. oktober åbner en ny afdeling i Overlund Bydelscenter med Ann Lange som bestyrer.
Annonce

Viborg: Nogle gange skal man forfølge det, der føles rigtigt.

Sådan havde Michael Bisgaard det, da han var på vej til møde med Claus Bertelsen fra Peter Larsen Kaffe i januar 2019. Som kommerciel leder skulle Michael Bisgaard være med til at sammensætte organisationen i virksomheden - og til mødet måtte han overraske sin direktør.

- Jeg skulle være med til at lave organisationen. Men jeg skulle ikke være en del af den selv, selvom jeg har haft 13 fantastiske år hos Peter Larsen Kaffe, fortæller Michael Bisgaard og fortsætter:

- Jeg har været med på turen siden 2006, hvor Peter Larsen Kaffe har vokset sig noget større. Det har været et virkelig spændende job for mig og dermed også en svær beslutning. Men jeg følte nærmest, at skæbnen ville noget andet med mig.

Nord for Viborg, i Støvring, var Michael Bisgaards forældre nemlig i gang med deres 18. år med specialbutikken Bisgaard Vinhandel. Inden da havde forældrene haft en købmandsbutik siden 1978, men efter 40 år med købmandskab havde noget ændret sig.

- Mine forældre er blevet 70 år, og i julen 2018 kunne jeg godt mærke, at de ikke lige havde den der: "Yes, nu skal vi bare ud og sælge til en masse virksomheder og slå nogle salgsrekorder"-gnist.

Den oplevelse gav Michael Bisgaard det sidste skub til at træffe beslutningen. Sammen med søsteren Mia ville han føre forældrenes butik videre.

- Jeg havde den der fornemmelse af, at jeg skulle være en del af den butik, konstaterer Michael Bisgaard.

Han oplever det reelt set heller ikke som forældrenes butik alene. Det er i høj grad familiens. Søsteren Mia har arbejdet i butikken de seneste seks år - inden hun sammen med Michael Bisgaard overtog ejerskabet sidste år - og Michael Bisgaards egen lille familie med konen Ann Lange og børnene Stine (17) og Louise (15), har ofte hjulpet til i weekender, til påske og jul, eller hvornår det ellers lige har passet.

Efter søskendeparret overtog butikken i Støvring, har forældrene også fortsat som ansatte i butikken.


Vi er en specialbutik, der også gerne sælger en kasse vin og ikke bare enkelte flasker. Vi vil gerne sælge kaffe, te og chokolade til fornuftige priser. Det skal være tilgængeligt, og vi vil gerne have hverdagskunder, som ikke kun vil købe rødvinsflasker til 300-400 kroner.

Michael Bisgaard


Annonce

Familieforetagende

Det er nu lidt over halvandet år siden, at Michael Bisgaard og søsteren overtog Bisgaard Vinhandel fra forældrene.

Og selvom Støvring ikke er verdens største by, har vinhandlen ifølge Michael Bisgaard formået at klare sig rigtig godt, da forældrene og søsteren "har været gode til at følge med tiden og har lavet gode koncepter".

Michael Bisgaard skal fortsat stå for butikken i Støvring, men der kommer også en ny butik under ejerskabet. "Bisgaards" åbner 1. oktober i Overlund Bydelscenter, hvor Ann Lange skal være bestyrer.

- Vi talte om det derhjemme, og så sagde Ann, at hvis vi skulle åbne en butik i Viborg, så skulle hun også bestyre den. Og sådan blev det naturligvis, smiler Michael Bisgaard mere eller mindre samtidig med, at Ann Lange selv triller ind på parkeringspladsen.

Ann Lange skal bestyre butikken i Viborg, hvor hun får hjælp af døtrene og de to fuldtidsansatte Mathis Persson og Nicolaj Lyngsø. Foto: Morten Pedersen

Hun er butiksuddannet i Magasin i Aarhus, siden ansat ved Dansk Supermarked, mens de sidste 15 år har været på kontor - blandt andet hos F&H i Viborg. Nu venter der hende nye udfordringer:

- Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde i butikken. Jeg har jo hele tiden haft tilhørsforholdet, da jeg har været med til at hjælpe i butikken i Støvring. Det er familiehygge for os, og eksempelvis er butikken en fast del af julen. Vores piger skal også arbejde i butikken i Viborg efter skole. De er vokset op med, at farfar gav en krone, for hver sløjfe de bandt, siger Ann Lange og suppleres af Michael Bisgaard:

- Det her købmandsliv har været et familieforetagende i generationer. Da jeg var barn, tog jeg og mine søskende ud til mine forældre og hjalp dem. Det blev et samlingspunkt for familien. Og det samme håber vi, at denne butik vil blive. Man havde hver især sine opgaver, og så kunne man spise aftensmad sammen i butikken, siger Michael Bisgaard og fortsætter:

- Vi ser jo ikke vores to teenage-piger så ofte, som vi har gjort. Kommer de herhen, kan vi være sammen, og de kan lære noget om kundeservice og købmandskab. Det er nogle af de grundværdier, som vi har fået med os, og som man kan bruge i sit fremtidige voksenliv.

Annonce

En by i byen

At tiden er moden til at åbne en specialbutik i Overlund, har Michael Bisgaard og Ann Lange mærket indikationer på fra flere forskellige fronter.

- Vi har boet her i Overlund i 13-14 år. Og jeg har længe tænkt over, at hvis man skulle have en butik med vores koncept, så skulle det være i dette område. Vi kender mange mennesker her i bydelen, der er masser af aktivitet, og byen vokser denne vej, siger Michael Bisgaard.

Michael Bisgaard er rigtig godt tilfreds med placeringen i Overlund Bydelscenter, hvor der er en stor parkeringsplads og gode indfaldsveje til butikken. Foto: Morten Pedersen

Han har blandt andet rådført sig med vennen Kristian Lucassen, der er Rema 1000-købmand i samme bydelscenter.

- Han ser det ligesom jeg. At Viborg efterhånden har en størrelse, hvor du får nye lokalområder i byen. Lidt ligesom Aarhus, der har Viby og Trøjborg, så har Viborg også Overlund og Liseborg. Nogle områder uden om centrum, der også kan leve for sig selv. Nu kommer der snart 250 nye parcelhuse herude, som bare er med til at understøtte det.

Annonce

Fra solcenter til specialbutik

Butikken, der er placeret mellem Frisør Hos Høgh og Kylling & Co, har tidligere huset et solcenter.

Den 1. juli sluttede lejemålet for solcentret, og siden er der arbejdet på at gøre lokalerne klar til den nye specialbutik. Og det har krævet en del ændringer.

- Et ubetjent solcenter har ikke krav om andet end én dør. Så der skulle laves bagdør, nye flugtveje, personalerum og toilet, så der var en del, der skulle på plads, og så kunne vi selv indrette derfra. Det har været en spændende proces, fortæller Michael Bisgaard.

1. oktober er den nye butik klar til åbning. Ud over Ann Lange som bestyrer og døtrene som hjælpere rykker Mathis Persson fra Nykøbing Falster til Viborg som salgsassistent, mens Nicolaj Lyngsø "vender hjem" til Viborg og får samme jobtitel.

Her skal de være ansigterne i en butik, der måske ikke bliver kæmpestor, men til gengæld har nøje udvalgte produkter.

- Det bliver en noget mindre butik, end den vi har i Støvring. Med 70 kvadratmeter er det cirka halv størrelse. Så udvalget bliver mindre, men vi sørger for at have de bedst sælgende produkter, som vi kender det fra Støvring, på hylderne. Navnet bliver også "Bisgaards" i stedet for "Bisgaard Vinhandel", da vi har fokus på meget andet end bare vinen, siger Michael Bisgaard og præciserer:

- Vi er en specialbutik, der også gerne sælger en kasse vin og ikke bare enkelte flasker. Vi vil gerne sælge kaffe, te og chokolade til fornuftige priser. Det skal være tilgængeligt, og vi vil gerne have hverdagskunder, som ikke kun vil købe rødvinsflasker til 300-400 kroner. Den mulighed vil der også være, men vi ved jo, hvilke kunder der er flest af, og dem vil vi gerne lave et godt sted for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Viborg HK

Kontinuitet på trænerbænken - Viborg HK forlænger med cheftræneren frem til 2024

Annonce