Annonce
Viborg

Ny sti blev indviet

Cirka 100 mennesker mødte søndag op da den nye natursti ved Vindelsbæk blev indviet. Foto: Ole Foged.

Et vandløbsrestaureringsprojekt har givet borgerne i Rødkærsbro en ny sti.

Søndag eftermiddag trængtes cirka 100 deltagere på pladsen ved Rødkærsbros gamle rensningsanlæg på Voldvej 8 for at være med til den officielle indvielse af den nyanlagte sti ved Vindelsbæk, som er et led i et stiforløb -og okkerprojekt udført af Viborg Kommune i samarbejde med de berørte lodsejere.

Medlem af klima -og miljøudvalget i Viborg og formand for Det Grønne Råd, Anna Engbæk Schmidt (C) holdt velkomsttalen:

»Tillykke med jeres nye sti, som er anlagt i forbindelse med et vandløbsrestaureringsprojekt i Vindelsbæk. Det er næsten som et Kinderæg, hvor der er tre præmier, nemlig vandløbsrestaureringen, naturpleje og stiforbindelse, som sikrer bred udnyttelse af hele projektet. Det har været et fællesprojekt med Viborg Kommune og lodsejerne, og der er blevet lyttet til ønskerne, og resultatet er blevet godt. Tak til jer alle, men ikke mindst til dig, Ole Sørensen, som er den, der har løbet hele projektet i gang, så det er lykkedes at gennemføre dette projekt«.

Annonce

Herefter gav Anne Engbæk Schmidt ordet videre til den lokale økologiske landmand, Ole Sørensen, Højbjerg, der også indledte med et tillykke:

»Tillykke til os alle sammen med det resultat, vi nu skal indvie. Der er i højeste grad tale om et win/win projekt, hvor vi alle får gavn og glæde af resultatet. Det er et længe næret ønske, der er gået i opfyldelse. At mine køer nu afgræsser området og dermed plejer området gør også, at mine køer får ualmindeligt godt økologisk kød. Jeg er sammen med en lang række øko-landmænd i hele Danmark i gang med et projekt, hvor vi skal have udnyttet de flere end 100.000 hektar naturarealer, som ligger ubenyttede hen,« sagde Ole Sørensen og fortsatte:

»Det er et stort problem, at der faktisk ikke rigtig mere er kødkvæg, for det kan ikke betale sig at producere det. Vi ønsker, at naturarealerne skal udnyttes, og det vil vi fortælle landets kommuner om ved besøg hos dem. vi starter med Viborg Kommune, men her tror jeg, at vi allerede gennem dette projekt har fået så stor forståelse for vigtigheden af vores projekt, at det ikke volder problemer«.

»I skal nu ud på stivandring og når I kommer tilbage så er min kone og jeg parat med smagsprøver på vort økologiske kød i form af pølser og udskårne kødstykker«.

Også formand Rødkærsbro Borger -og Handelsstandsforening, Kurt Madsen var til stede:

»Det har været et længe næret ønske, der nu er gjort færdigt. Specielt tak til dig, Ole, som har lagt mange kræfter i, at projektet kunne gennemføres. Også tak til Viborg Kommune og andre, der har været involveret. Jeg håber, at borgerne vil tage godt imod det nye tilbud og udnytte stien og naturen omkring den på allerbedste måde,« sagde Kurt Madsen.

Herefter klippede Anne Engbæk Schmidt snoren, og under ledelse af naturvejleder Jann Ribergaard, Viborg Kommunes projektleder Keld Schrøder-Thomsen samt skovfoged Inger Nysom Astrup begav man sig alle ud af den nye sti, hvor man først standsede på den dæmning, der krydser engen og bækken. Her forklarede de tre eksperter om projektets mange aspekter, og det skinnede helt tydeligt igennem, at man var særdeles tilfredse med resultatet også set ud fra fagmæssig bedømmelse.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Pludselig stod der en kvart million på kontoen: Hashhandleren anede ikke, hvor de kom fra - påstår han

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Babyboom på vej: Skrigende behov for børnepasning i øst og vest

Sport For abonnenter

Målræven Stine Andersen gør status: - Jeg håber snart, jeg brænder banen af igen

Viborg

Forsvaret forurenede bæk: Nu skal kød fra kvæg alligevel testes for giftstoffer

Navne

Mød Sabrina: Selvudnævnt serie- og filmnørd, kulturel storforbruger - og ny kvinde på folkebladets redaktion

Debat

Et sundhedsvæsen i knæ: Hvorfor kun mundtlig orientering

Sport For abonnenter

Serieoverblikket: Stor spænding i begge ender af tabellen

Debat

I skal huske at stemme den 16. november

Rundt om Viborg

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Romerlys og ballade foran stadion efter fredagens superligakamp: - Man skal høre efter, hvad politiet siger

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Livsstil

Lene forelskede sig i både ridestilen og ridelæreren

Viborg FF For abonnenter

Genlæs liveblog: Viborg FF-reserver vinder sikker 4-0-sejr over Hobro

Debat

Flot hyldest til Viborgs 1400 krigsveteraner

Annonce