Annonce
Viborg

Ny teknologi skal give kommunens børn færre huller i tænderne

Et nyt digitalt univers skal lære børn om sunde tænder og god mundhygiejne. Pressefoto
Viborg Kommune og firmaet Play Doktor har sammen udviklet et koncept, der med blandt andet virtuelle suttetræer og intense racerløb skal gøre både børn og voksne klogere på sunde tænder og god mundhygiejne.

Viborg: Som de første i landet kan børnene i Viborg Kommune nu se frem til at få et lille 3D-puslespil med sig hjem, når de har været en tur ved tandlægen.

Men det er ikke et hvilket som helst puslespil, børnene får. Det giver nemlig adgang til et nyt digitalt univers, hvor børnene gennem spil og leg bliver klogere på sunde tænder og god mundhygiejne.

Det nye kommunikationskoncept er baseret på teknologiformen augmented reality, hvor man lægger digitale lag på den fysiske verden via en smartphone eller en tablet. Det kan være en animeret figur, der pludselig figurerer i den virkelige verden, som mange kender fra spillet Pokémon Go.

Via en kode på puslespillet, som børnene får ved tandlægen, kan man spille forskellige digitale spil og få fortællinger om sunde tænder.

- Ny viden præger vores adfærd, og vores drøm er, at den nyttige viden om tandsundhed, vi formidler med vores løsning, bliver til gode vaner, der i sidste ende giver færre huller i børns tænder, siger direktør i Playdoktor Fabio Cujino.

Annonce

Tandsundhed på en sjov måde

Viborg Kommune og Playdoktor udviklede løsningen på baggrund af en regional sundhedsundersøgelse, der blev lavet i 2017. Undersøgelsen viste, at Viborg Kommune havde regionens laveste sundhedskompetence. Sundhedskompetence vurderes ud fra, om borgerne kan forstå og anvende den viden, som fås af sundhedssystemet.

Ifølge undersøgelsen havde seks procent af borgerne i kommunen svært ved at forstå sundhedsinformation, og der kunne ses en stærk sammenhæng mellem sundhedskompetence og uddannelsesniveau.

- Vores tese er, at de virtuelle figurer og fortællinger kommunikerer tandsundhed på en sjov måde, som appellerer til både børn og voksne. Konceptet bygger på oplysning gennem leg. Og legen skæver ikke til dit uddannelsesbevis, siger overtandlæge for Børn og Unge i Viborg Kommune, Poul Folke Christensen og fortsætter:

- Vi tror på, at vores koncept gør sundhedsinformation mere tilgængeligt end den klassiske oplysningspjece og kan være et blandt flere bud på, hvordan vi mindsker ulighed i sundhed.

Løsningen er i november taget i brug hos den kommunale tandpleje i Viborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce