Annonce
Sport

Ny træner sagde goddag med fysisk test

Simone Nørgaard var en af de første U18-spillere, der fik "fornøjelsen" af at skulle igennem testen på løbebåndet. Foto: Morten Dueholm

Team Viborgs nye U18-træner, Allan Drost, havde mandag sine spillere igennem en fysisk test i testcentret på Viborg Katedralskole.

Annonce

Viborg: Team Viborgs U18-spillere tilhører den absolutte danske elite. Flere af spillerne er inde omkring de danske ungdomslandshold og har deres unge alder til trods prøvet en del.

Men det var en flok nervøse spillere, der mandag prøvede noget, som de ikke havde prøvet før.

I Viborg Katedralskoles testcenter skulle de igennem en såkaldt VO2-maxtest, som giver et helt konkret tal på iltoptagelse og flere andre fysiske parametre, og som dermed er et værktøj, der kan bruges i forberedelsen på en ny sæson.

Selve testen foregår på et løbebånd, hvor spillerne en efter en blev iført en maske og påspændt alskens ledninger. Og så handlede det simpelthen om at give alt, hvad man havde i sig, mens løbebåndet ufortrødent rullede videre og blot øgede stigningen mere og mere, som tiden gik.

En af de første i ilden var angriberen Simone Nørgaard, der knoklede igennem, men efter seks minutter måtte vinke stoptegnet til instruktøren Stine Aagaard, der med ros og vejledning medvirkede til at presse U18-spilleren til at give sit yderste.

- Det var bare vildt hårdt - og det var megasvært med den maske. Så jeg synes ikke, at jeg kunne få vejret, sagde Simone Nørgaard, da hun havde sundet sig en smule og fået en tår vand.

- Det var nok også ligeså slemt, som jeg havde frygtet, sagde hun - dog med et smil.

Selv om testen ikke ligefrem var behagelig, så pegede hun selv på, at den nok skal gøre gavn, da den simpelthen gør hende selv og hendes trænere klogere på hendes fysik.

- Jeg er fint tilfreds med, hvordan det gik. Jeg havde kun regnet med fem minutter, men jeg løb over seks, så det er fint. Og jeg føler da også, at jeg er i rimelig fin form, da jeg har trænet en del henover vinteren. Jeg har styrketrænet hver dag og har løbet hver anden eller hver tredje dag, sagde angriberen,

Testen her giver et fint billede på, hvem der har passet sin vintertræning og hvor godt de er klædt på til de strabadser, der kommer nuAllan Drost, U18-træner hos Team Viborg

Efter en mundfuld vand kunne angriberen konstatere, at testen var cirka ligeså slem, som hun havde frygtet. Foto: Morten Dueholm
Annonce

Præcise tal at arbejde med

Det er helt nyt, at Team Viborg også sender U18-spillerne forbi testcentret.

- Vi vil gerne have præcise data på fysikken her i opstarten. Vi vil kunne lave mange af de samme test ude på banen, men der vil vi komme til at gætte rigtig meget i forhold til kondital og iltoptagelse, men her får vi præcise tal, som vi virkelig kan bruge til noget og planlægge træningen ud fra, forklarede Allan Drost, der er nytiltrådt U18-træner hos Team Viborg.

For ham er det nyt, at få testet spillerne i et center, men han kender til arbejdet med de data, der kommer ud af testen.

- Jeg har ikke oplevet, at man gør det her med ungdomsspillere. Det har mest været seniorspillere tidligere, sagde træneren, der benyttede lejligheden til også at afvikle individuelle samtaler med spillerne, som han nu for alvor skal til at lære at kende.

Planen er, at testen skal gentages igen til marts, hvor effekten af opstarten kan måles. Og faktisk kan spillerne også forvente en test efter sidste turneringskamp, så der er noget at sammenligne med, når sommerferien er forbi.

- Testen her giver et fint billede på, hvem der har passet sin vintertræning, og hvor godt de er klædt på til de strabadser, der kommer nu, sagde han.

Spillerne pressede sig selv til det yderste på løbebåndet. Foto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce