Annonce
Alarm 112

Ny udvikling i stor sex-afpresningssag: I sidste uge blev han løsladt, men nu skal han i fængsel - politiet kan bare ikke finde ham

De i alt fire unge mænd er tiltalt for at have afpresset og bedraget sig til flere hundredtusinde kroner via blandt andet Snapchat. Arkivfoto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix.
Landsretten har omgjort byrettens beslutning om at løslade en 22-årig mand, som tirsdag i sidste uge forlod retssalen som en fri mand. Nu mangler politiet bare at finde ham, så han kan blive varetægtsfængslet.

Viborg: Politiet leder netop nu med lys og lygte efter en 22-årig mand, som har forbindelse til en omfattende sag om sex-afpresning med mindst 200 ofre.

Manden, som bor i Vejle, blev tirsdag i sidste uge fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Her kom det frem, at han er sigtet for 15 forskellige tilfælde af grov afpresning og bedrageri.

Ifølge sigtelsen har den 22-årige begået kriminaliteten sammen med en gruppe af tre andre unge mænd fra Viborg, som alle blev varetægtsfængslet 23. september, og som har siddet bag tremmer lige siden.

Annonce

Firkløveret skulle angiveligt have samarbejdet om at oprette en lang række falske profiler på blandt andet Snapchat, Tinder og på forskellige datingsider. På profilerne udgav de sig for at være unge kvinder, og gennem dem har de tilsyneladende snydt og bedraget mindst 200 mænd over hele landet til at betale sig mange hundredetusinde kroner.

Gennem profilerne kom de i kontakt med ofrene, som de fik til at betale penge for blandt andet nøgenbilleder, for seksuelle ydelser, som naturligvis aldrig fandt sted, og for efterfølgende ikke at fortælle ofrenes hustruer, familier og arbejdsgivere om de lyssky korrespondancer.

I sidste uge ville anklagemyndigheden have den 22-årige mand fra Vejle varetægtsfængslet, som hans kumpaner er det, men grundlovsforhøret endte til hans store glæde med, at han blev løsladt, da byretten ikke fandt grundlag for at varetægtsfængsle ham.

Den afgørelse var politiet og anklagemyndigheden bestemt ikke tilfreds med, og kendelsen blev derfor kæret - altså appelleret - til Vestre Landsret.

Sagen kort: Unge mænd sigtet for omfattende sex-bedrageri

  • 23. september: Tre unge mænd fra Viborg bliver varetægtsfængslet. De er alle sigtet for grov afpresning og bedrageri ved at have bestyret forskellige profiler på sociale medier som Snapchat, hvor de i en periode fra sommeren 2020 til begyndelsen af 2021 har udgivet sig for at være unge kvinder. De falske profiler med de unge kvinder har ifølge sigtelserne indbragt gruppen af unge mænd hundredtusindvis af kroner, som de har tjent ved via profilerne at sælge nøgenbilleder, at foregive at sælge seksuelle ydelser og ved at true ofrene med at offentliggøre intime fotos og skærmbilleder af deres private korrespondancer. 
  • 4. januar: En fjerde formodet gerningsmand, en 22-årig fra Vejle, fremstilles i grundlovsforhør. Han er sigtet for sammen med de tre andre at have begået lignende kriminalitet. Retten ender med at løslade ham - men han er fortsat sigtet i sagen, hvor der ifølge anklagemyndigheden er omkring 200 ofre.
  • 12. januar: Landsretten omstøder byrettens kendelse, således at den 22-årige mand alligevel skal varetægtsfængsles.
  • Anklagemyndigheden forventer, at sagen kommer for retten i maj og juni.

For retten til maj

Onsdag i denne uge tog landsrettens dommere stilling til sagen, og her kom man frem til det stik modsatte resultat af byretten: At den 22-årige skal varetægtsfængsles på linje med de tre andre.

Det leder os frem til denne artikels indledning - at politiet nu leder efter den unge mand.

Han er nemlig endnu ikke blevet anholdt og fængslet, oplyser sagens anklager, Katrine Melgaard, til Viborg Stifts Folkeblad fredag.

- Han ved godt, at vi leder efter ham, siger hun.

Har I grund til at tro, at han gemmer sig for politiet? 

- Vi har grund til at tro, at selv om han bliver bedt om at gå ind og melde sig på en politistation, så har han i hvert fald ikke gjort det endnu.

På trods af, at manden har været på fri fod siden grundlovsforhøret 4. januar, og at politiet endnu ikke har pågrebet ham, er anklageren naturligvis tilfreds med landsrettens afgørelse.

- Vi kærede den, fordi jeg mente, at det var det rigtige resultat, at han skulle varetægtsfængsles ligesom de tre andre. Det er jeg da glad for, at landsretten også synes, siger Katrine Melgaard.

- Det giver os så at sige ro på bagsmækken, at de nu alle fire bliver varetægtsfængslet, og vi kan gøre sagen klar til retten. Der er ikke noget, der tyder på, at det har ødelagt noget for os, at han har været på fri fod den sidste uge.

Anklageren forventer, at alle de fire unge mænd nu vil være varetægtsfængslet frem til, at sagen kan komme for retten.

Efter planen vil der blive afsat 20 retsdage i maj og juni til at få sagen afgjort.

Han ved godt, at vi leder efter ham.

Katrine Melgaard, anklager
Annonce
Viborg For abonnenter

Bekymringer for Viborgs ve og vel: - Uanset hvad vil det være et fremmedlegeme og et indgreb i byens kulturarv

Danmark

Torsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Godt nyt fra energiselskab: Varmepriser stiger langt mindre end forventet, men der skal konstant holdes øje med energipriserne

Bjerringbro For abonnenter

Ny rapport: Stor risiko for 'katastrofe-regn' som det, der oversvømmede store dele af Tyskland sidste år

Alarm 112

To næsten ens uheld på samme vej med fire timers mellemrum: 15-årig cyklist kørt til tjek på skadestuen

Debat For abonnenter

Borgerværn til forsvar for midtbyen eller hvad?

For abonnenter

Effektiv fidus til at undgå tårnhøje el- og gaspriser: Folk køber brændeovne og bygger skorstene i hobetal

Erhverv

Iværksætter-succes: Gymnasieelever fra Viborg får penge med fra Løvens Hule

Alarm 112 For abonnenter

Hjemløs mand jagtede 17-årig med kødøkse tværs over banegårdsbroen - nu er han idømt fængsel: - Jeg havde fået nok

Alarm 112

Sammenstød i rundkørsel: De involverede uenige om hændelsesforløbet

Viborg For abonnenter

Viborg Varme holder fast: Fjernvarmepriserne stiger som allerede meldt ud - hverken mere eller mindre

For første gang i to år: Storm rammer Danmark

Viborg FF For abonnenter

Cheftrænerløs spillertrup holder kursen - hverdagen går videre uden Lars Friis

Viborg For abonnenter

Et liv med angst og ambitioner: Usædvanlige omstændigheder gjorde Johannes til hele Viborgs borgmester

Viborg

Flere penge på kviktest: Restriktioner ophører, men Falck forsætter med at teste - også i Viborg

Annonce