Annonce
Viborg

Ny udvikling: To betjente er sigtet for pligtforsømmelse i sag om trafikdræbt 48-årig

Arkivfoto: Palle Herløv
Det viser sig nu, at Den Uafhængige Politianklagemyndighed alligevel har efterforsket ordensmagtens rolle i sagen fra februar 2018, hvor en mand blev dræbt ved Ravnstrup.
Annonce

Viborg: Det var ikke korrekt, da en ansat ved Den Uafhængige Politianklagemyndighed forleden fortalte Viborg Stifts Folkeblad, at man endnu ikke har færdigefterforsket politiets rolle i et trafikdrab ved Ravnstrup sidste år.

For det har man, viser det sig nu.

- Det er en beklagelig fejl, at sagen fortsat skulle være under efterforskning. Det er den ikke, oplyser Karina Toftgaard Matthiesen, kontorchef ved politianklagemyndigheden.

Faktisk er man ikke alene færdig med efterforskningen, man har også - i februar - afleveret sin rapport til Statsadvokaten, som ligeledes har nået at vurdere sagen.

- Og her har man vurderet, at begge betjente skal sigtes for pligtforsømmelse, oplyser kontorchefen.

Strafferammen for en sådan forseelse går fra bødestraf og op til fire måneders fængsel.

Annonce

Dræbt på stedet

Det sandsynlige er nu, at de to betjente på et tidspunkt skal for retten, hvor deres sag afgøres.

Om de to betjente stadig er i tjeneste indtil da, har folkebladet spurgt Rigspolitiet om - hidtil uden svar.

Sagen, som to betjente altså nu er sigtet i, er 14 måneder gammel. Mandag den 26. februar sidste år blev en 48-årig mand fra Vejle dræbt, da han gik på Holstebrovej ved Ravnstrup. Klokken var 20.45, og det var bælgravende mørkt, da en kvinde pludselig påkørte ham. Hvad manden lavede midt ude på vejen, stod ikke klart, og der var også masser af ubesvarede spørgsmål om timerne op til det fatale uheld.

For politiet havde nemlig standset en bil fire timer forinden ved Sjørup, 16 kilometer væk. Bilens chauffør blev taget med af ordensmagten, som skønnede, at han var påvirket af cannabis. Passageren fik derimod lov til at blive siddende - ifølge politiet ville han vente på, at nogen kom og hentede ham. Passageren var den 48-årige fra Vejle, og han fik overdraget bil og nøgler denne kolde og mørke vinteraften.

To timer senere kørte den selv samme bil ind i to helleanlæg ved Ravnstrup. Bilen blev så beskadiget, at den ikke kunne køre videre, og mindre end halvanden time senere blev den 48-årige påkørt af en 31-årig kvinde. Han blev dræbt på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce