Annonce
Viborg

'Mr. Apple' har fået ny post: Jeg er først og fremmest fjernvarmemand

Kristian Brøns er ny formand for Viborg Fjernvarme. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg Fjernvarmes nye formand Kristian Brøns Nielsen ser det som det første mål at få skabt selskabet, der i fremtiden skal stå for den kollektive varmeforsyning i Viborg.

Viborg: Han er tidligere direktør i Viborg Kommune. Og han er manden, som i årevis var Apples kontakt ind i Viborg Kommune.

Om nogen har han været mr. Apple og blev ved sin pensionering hædret for at have været den kommunale hovedmand bag den verdenskendte it-virksomheds etablering i kommunen.

Men Kristian Brøns Nielsen forsikrer, at han nu først og fremmest er fjernvarmemand, efter at han i aftes blev valgt som ny formand for foreningen Viborg Fjernvarme.

- Jeg har slet ikke snakket med nogen i Viborg Kommune om det her, forsikrer han.

Han fik fuld opbakning fra bestyrelsen, og han er som ny i bestyrelsen glad for, at den hidtidige næstformand, advokat Ole Anders Petersen, fortsætter på posten. Det er vigtigt at få historikken med, nu hvor den nye formand kommer ind udefra.

- Jeg er glad for, at jeg ved valget på generalforsamlingen fik så stor opbakning - var det ikke over 500 stemmer? Nu vil jeg bruge min tid på at sætte mig ind i tingene, men det, som haster lige nu, er etableringen af det nye selskab, et a.m.b.a., som skal forhandles med kommunen. Det bliver spændende, men også vanskeligt, siger Kristian Brøns Nielsen.

Han understreger, at han som tidligere direktør i det daværende Viborg Amt har været længere tid udenfor end indenfor i Viborg Kommune. Derfor har han været vant til at forhandle med Viborg Kommune.

Varmekilder

Kristian Brøns Nielsen er endnu ikke meget for at udtale sig om valg af varmekilder, men understregede dog selv ved sin præsentation på generalforsamlingen, at han har et fagligt og personligt kendskab til Apple.

- Jeg ser positivt på mulighederne. Ved valg af varmekilder skal vi naturligvis kigge på økonomi, miljø og fremtid. Det er alt for tidligt at udtale sig om det, og der skal være fodslag om de valg, vi foretager.

Bestyrelsen har i dag et såkaldt overdragelses-møde, hvor den afgående formand, Klaus Keller, deltager. Det handler om at få diskuteret, hvor Viborg Fjernvarme står i dag, og det er på en måde den uformelle overdragelse af stafetten.

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Chancen kan komme - før man venter den: Emil Scheel nåede knap at varme op, før han skulle på banen

Annonce