Annonce
Viborg HK

Ny VHK-formand vil holde dampen oppe og krydser fingre for alle klubber

Bestyrelsesformand Alice Monberg mener, at Viborg HK har et godt udgangspunkt at arbejde videre fra, når corona-krisen en gang er ovre. Arkivfoto: Morten Dueholm
Viborg HK's bestyrelsesformand Alice Monberg mener, at Viborg HK har gode muligheder for at hjælpe virksomheder via klubbens store netværk. Hun håber på fælles opbakning i et presset samfund, hvor håndboldklubber også kæmper hårdt for at holde balancen og ikke falde af hesten.
Annonce

Viborg: - Ingen har lyst til at være en del af det her, men vi må ikke blive grebet af panik. De erhvervsfolk, som kan tænke klart og tænke nyt i den her tid, kommer til at klare sig bedst, og i Viborg HK giver vi ikke op. Vi må holde os på hesten og finde den vej, vi skal ride.

Viborg HK's bestyrelsesformand Alice Monberg har i sin lange erhvervskarriere aldrig oplevet noget tilsvarende den undtagelsestilstand, som corona-krisen har presset samfundet - inklusiv sportsklubber - ud i.

Men det minder alligevel lidt om finanskrisen, som i 2008 ramte og rystede Danmark.

- Dengang fik det, man troede var godt, også vendt vrangen ud på sig selv inden for få dage. Én af konsekvenserne var, at danskerne ændrede adfærd og glemte at købe ind, og jeg har for nylig læst i Danmarks Statistik, at det tog seks år, før danskerne havde det samme forbrug som før finanskrisen.

- Men finanskrisen tvang også folk til at tænke alternativt, og der opstod en omfattende kreativitet, som gjorde, at nye virksomheder blev skabt, siger Alice Monberg.

Alice Monberg mener, at Viborg HK har meget at byde på i denne corona-tid, hvor mange virksomheder må kæmpe for at begrænse tabet eller simpelthen slås for at overleve.

- I Viborg HK har vi skabt et gigantisk netværk, og det skal vi bruge til at støtte hinanden. Vi ved, at vi kan hjælpe virksomheder med at blive kickstartet, og det gælder både i forhold til synlighed over for omverdenen, konkrete aktiviteter, men også når der skal skabes en direkte salgskontakt, siger Viborg HK's bestyrelsesformand.

- I Viborg HK har vi skabt et gigantisk netværk, og det skal vi bruge til at støtte hinanden.

Alice Monberg, formand for Viborg HK's bestyrelse

Annonce

Må respektere forsinkelser

Alice Monberg er drevet af at skabe og gøre noget til en succes, og hun har ikke noget imod at blive udfordret - snarere tværtimod. Og hvis corona-krisen betyder, at man må arbejde dobbelt så hårdt for at holde Viborg HK kørende, så må det være sådan.

Hun er fuldt ud bevidst om, at Viborg HK er én af de mange virksomheder, som lige nu befinder sig i en usikker situation.

- I bund og grund lever vi af at kunne underholde i en hal, og det kan vi ikke i øjeblikket. Derudover har vi vores grønne setup (Viborg HK vil være verdens grønneste sportsklub, red.), hvor nogle af vores hovedsamarbejdspartnere er blevet fanget af alt det her, som corona-virussen har medført. Vi kommer til at se nogle forsinkelser i vores samarbejde, og det må vi respektere.

- Vi har også ting, vi må udsætte. For eksempel et ny projekt, som vi bliver nødt til at udskyde lanceringen af, fordi det vil kræve, at mennesker samles. Så alt i alt vil vi komme til at mangle penge i forhold til det, som vi har budgetteret med, siger Alice Monberg.

Hun peger på, at Viborg HK nåede at få en kapitaludvidelse på plads, inden corona-virussen lagde en dyne over det danske samfund, og det betyder, at klubben likviditetsmæssigt kan klare sig et godt stykke tid. Så den største udfordring er ikke nu og her.

- Nej, den ligger i usikkerheden angående den nye sæson, som venter lige rundt om hjørnet. Vi er taknemmelig for den støtte, vi i øjeblikket får fra vores sponsorer, men vi ved jo ikke, hvordan den økonomiske situation ser ud for dem i fremtiden.

- Men vi har valgt den proaktive approach. Vi havde gang i rigtig mange gode ting, inden det her satte ind, og vi skal holde dampen oppe. Derfor har vi, der ikke er sendt hjem, stadig møder - nu kun online - med mulige nye samarbejdspartnere, og vi skal være endnu mere opmærksom på, hvad behovene er hos vores nuværende partnere, så vi kan hjælpe dem bedst muligt, siger Alice Monberg.

Annonce

Skal have liv i øjnene

Alice Monberg håber, at Kristina Jørgensen og kompagni hurtigst muligt kommer tilbage på banen og i gang med det arbejde, som de elsker, men det er endnu uvist, om kvindernes håndboldliga bliver genoptaget i denne sæson.

- Vi vil meget gerne i gang, men vi er nødt til at have tålmodighed. Vi kan ikke gøre andet end at vente, men jeg synes, at vi i Viborg HK har et rigtig godt udgangspunkt for at komme videre efter det her. Vi har en god sammensætning af spillere, vi havde succes på banen, og der var virkelig mange mennesker i hallen til vores kampe, siger Alice Monberg.

Hun hilser det meget velkommen, at formanden for Dansk Håndbold Forbund, Per Bertelsen, for nylig udtalte, at forbundet arbejder på en løsning, der kan hjælpe klubberne økonomisk. Det kan eksempelvis være en lempelse af kapitalkravene, så klubberne får mulighed for at skrive kontrakt med flere spillere, selv om egenkapitalen er lav.

- Jeg håber, at alle klubber klare skærene. God underholdning kræver klubber med liv i øjnene - ellers får vi ikke et særlig godt produkt, siger Alice Monberg, som også krydser fingre for opbakning fra Viborg Kommune.

- Vi har stadig nogle driftsudgifter, selv om håndbolden ligger stille. Der håber vi, at kommunen kan hjælpe, siger Alice Monberg med henvisning til, at Viborg HK driver Vibocold Arena, som ejes af Viborg Kommune.

Når det gælder spillerlønninger har Viborg HK som så mange andre private virksomheder søgt om at få del i regeringens økonomiske hjælpepakker.

Alice Monberg blev officielt ny bestyrelsesformand i Viborg HK i begyndelsen af januar i år.

Viborg HK kan også mærke de konsekvenser, som corona-virussen har. Flere af klubbens projekter bliver forsinkede. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce