Annonce
Sport

Ny Viborg-chef vil bygge roligt op

Jacob Neestrup er glad for, at han nu for alvor kan tage fat på arbejdet med spillerne på træningsbanen. Foto: Morten Pedersen
Viborg FF's nye cheftræner Jacob Neestrup mener, at en måneds opstart giver ham tid nok til at arbejde med de nye spilprincipper og spillernes fysiske form.

Viborg: Et nyt kapitel i Viborg FF's lange historie begyndte mandag morgen og formiddag.

Det kapitel, som den nye cheftræner Jacob Neestrup skal være med til at skrive.

Han har arbejdet benhårdt siden han blev præsenteret som ny træner i torsdags, men mandag stod han for første gang i spidsen for træningen.

Han styrede spillerne igennem cirka en times træning på den solbeskinnede græsplæne - noget, som han havde glædet sig meget til siden han tog jobbet som cheftræner.

- Første træningsdag er altid noget specielt for både spillere og trænere. Nu er der kommet en ny cheftræner, og jeg tror, at spillerne er kommet med en anderledes tilgang til dagen. I dag har vi haft en god snak om, hvad jeg forventer af dem på træningsbanen, og lidt om, hvad fremtiden skal bringe, sagde Jacob Neestrup.

- Jeg håber, at de tager herfra med indtrykket af, at de har fået en cheftræner, som bare er et menneske, som gerne vil andre mennesker, men som også har fået den kasket på, hvorpå der står cheftræner. Og jeg håber, at de allerede på vores øvelser i dag har fået et lille indtryk af, hvordan jeg gerne vil spille fodbold på, sagde den nye chef.

Annonce

God tid til at arbejde

Viborg FF har planlagt tre træningskampe. Den første spilles lørdag den 6. juli i Randers, ugen efter gæster VFF Vendsyssel, hvorefter den sidste test er hjemme mod Skive ugen før sæsonpremieren mod Roskilde.

Selv om det set udefra kan virke som relativt kort tid med en opstart på en måned, så mener Jacob Neestrup, at der er god tid.

- Det er en lang opstart i forhold til, hvad jeg har været vant til fra FCK, hvor vi ikke havde mange uger før det gik løs. Nu skal vi først bruge et par dage på at integrere nogle af de taktiske principper i spillet, vi skal have bragt den mentalitet ind i træningsøvelserne, som vi gerne vil have - og så skal vi fysisk passe på spillerne. Der er ingen træninger i øjeblikket, der er skade værd. Så vi må ikke forhaste noget som helst.

- Vi skal bygge det hele rigtigt op fysisk, så vi kan arbejde med den rigtige intensitet i den første træningskamp i Randers, sagde Jacob Neestrup, som vil sørge for at dosere spillerne grundigt i den kommende tid.

Han har allerede brugt lang tid foran skærmen på at se en masse af VFF's kampe fra sidste sæson, men det er noget helt andet at være på træningsbanen med spillerne.

- Det bedste indtryk får jeg herude på banen, hvor jeg kan give dem et klap på skulderen, og hvor de kan spørge mig, hvis der er noget, som de er i tvivl om. Det er der, hvor jeg lærer dem at kende, sagde træneren.

- Jeg har fået et helt vildt godt indtryk. Jeg ser det som en gruppe med mange gode personligheder. Der er mange, der både higer efter succes og er villige til at arbejde for det, sagde træneren, der også mener, at VFF har en trup, hvor der virkelig er meget potentiale at forløse.

Den nye træner kender præmissen om, at de kommende måneder er præget af usikkerhed, da spillere kan skifte og forsvinde, mens nye spillere kan komme til.

- Sådan er det jo. Hvis vi skal snakke med om oprykning, så skal vi også forstærke holdet - og ikke mindst konkurrencen på holdet. Noget af det vigtigste for mig er, at spillerne ser gode holdkammerater, men samtidig også ser mange konkurrenter.

- Det er stadig for tidligt at sige noget om, hvor mange og hvor, vi skal forstærkes. Jeg skal lige lande og have et par uger med spillerne. Vi har gjort vores overvejelser, men dem holder vi foreløbigt inde på kontoret, sagde den nye chef på Kirkebækvej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Hammerslag sender fra Bjerringbro

Viborg

Ny outlet-butik kommer til Viborg

Viborg HK

Podcast: Den store efterårsanalyse - sådan har Viborg HK's spillere klaret sig

Annonce