Annonce
Rundt om Viborg

Nye almene boliger: Lokalplan skal bane vejen

Tegningen viser, hvordan boligerne skal placeres på grunden i Løvel: Tegning: Viborg Kommune
Boligselskabet Viborg Amt vil bygge otte boliger midt i Løvel by, men først skal der vedtages en ny lokalplan.

Løvel: Boligselskabet Viborg Amt har planer om at bygge otte boliger på en stor grund midt i Løvel ved Gl. Røddingvej og Tinggade. Før det kan lade sig gøre, skal der dog først laves en ny lokalplan. Ifølge den eksisterende lokalplan må der nemlig kun bygges en bolig på hver ejendom i området.

Viborg Byåds tekniske udvalg tager stilling til sagen på sit møde onsdag den 29. januar. Hvis udvalget nikker ja til forslaget fra Viborg Kommunes forvaltning, sætter man planlægningsarbejdet i gang, så der kan vedtages en ny lokalplan. Efter tidsplanen kan det endeligt vedtagne lokalplanforslag ligge klar midt på året i år.

Boligselskabet vil bygge boligerne i et plan som såkaldt tæt-lavt byggeri. Tæt-lavt byggeri er ofte række- eller dobbelthuse, men i dette tilfælde bliver der tale om otte fritliggende boliger på hver cirka 100 kvadratmeter. Grunden, der skal bygges på, er på cirka 5000 kvadratmeter.

Hvis teknisk udvalg godkender det, lægges der op til, at bebyggelsesprocenten højst må være på 40, og at bygningshøjden maksimalt må være på 8,5 meter. Der skal være vejadgang til boligerne fra Gl. Røddingvej og Tinggade.

Annonce
På kortet er placeringen af ejendommen, hvor der skal bygges boliger, markeret med rødt. Kort: Viborg Kommune
En facade-tegning af de kommende almene boliger i Løvel. Tegning: Viborg Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De 2802 døde der ikke blev omtalt

Annonce