Annonce
Rundt om Viborg

Nye byggegrunde er på vej i Ulbjerg

Jesper Laursen (tv.) og Kurt Johansen  på de kommende byggegrunde i Ulbjerg. Foto: Uffe Salomonsen
En række nye byggegrunde er så godt som byggemodnede og klar til at komme til salg i Ulbjerg, og det glæder man sig over i byen.

Ulbjerg: Det er de færreste steder i kommunen, hvor man kan reklamere for fjordudsigt eller det, der ligner ved nye kommunale udstykninger, men det er tilfældet for udstykningen af foreløbigt syv nye byggegrunde ved kvarteret Fjordglimt i Ulbjerg.

Her på toppen af bakken er kommunen netop ved at færdiggøre byggemodningen, og det er muligt at udstykke yderligere tre grunde, der får om ikke fjordudsigt så et glimt af fjorden.

Sidst der blev udstykket nye byggegrunde i byen var i Møldrup Kommunes tid, fortæller Kurt Johansen, der er lokalt byrådsmedlem for Venstre og medlem af Ulbjerg Lokalråd.

Annonce

- Den første del af Fjordglimt-udstykningen var undervejs i 1998 og 1999 i Møldrup Kommune, og det første hus blev bygget i 2000, siger han.

Positiv effekt

Derfor glæder det også formanden for lokalrådet i Ulbjerg, Jesper Steenfeldt Laursen, at der nu kommer nye grunde til på toppen af byen og tæt ved skolen og kulturcentret.

De nye grunde ligger her til venstre i billedet. Foto: Uffe Salomonsen

- Det er i hvert fald seks år siden, der sidst blev bygget nyt her på Fjordglimt og i Ulbjerg som sådan, så det er vi da rigtigt glade for. Og vi er sikre på, at de nye grunde også vil skabe ny interesse for at slå sig ned og bo i Ulbjerg. Der er ingen tvivl om, at det har en positiv effekt, at der er et bredt udbud og flere grunde at vælge imellem, siger Jesper Laursen, der selv er opvokset i Skals, men altså nu bosiddende i Ulbjerg på sjette år.

Dagplejemor Christina Ambrosius bor med sin familie på den yderste grund på Fjordglimt, hvor de selv byggede hus for ni år siden.

Christina Ambrosius og Jesper Laursen ved den nye udstykning, da Viborg Museum gravede efter spor fra fortiden i området. Privatfoto.

Hun ser frem til, at der kommer flere naboer til.

- Vi glæder os. Det bliver så fint at få flere naboer. Så er vi selvfølgelig ikke forrest i forhold til udsigten, men den vil vi gerne dele. Vi kan stadig se ud over byen, og naturen er uanset hvad noget vi gerne vil ud i og ikke kun se på, siger Christina Ambrosius, da folkebladet er forbi den nye udstykning.

Annonce

Tiltrækker tilflyttere

Der er også en ældre udstykning i Ulbjerg - Bakken fra omkring 1990 - og her er der fem grunde ledige. Desuden er der fortsat til to grunde til salg på Fjordglimt fra den tidligere udstykning i området. Men det er godt at have grunde klar, fastslår Jesper Laursen.

- Vi tror på, at de lavere priser også vil trække flere nye tilflyttere til Ulbjerg, og afstanden til Viborg er ikke så stor, som nogle tror. Det ved jeg selv som tidligere Skals-bo. Og så bliver det stadig mere populært at flytte ud i de mindre samfund. Folk har opdaget den værdi, der er knyttet til de små samfund, siger han.

- Og vi har allerede oplevet en god interesse for de grunde, som først nu er ved at blive byggemodnet. Blandt andet fra et par fra Sjælland, tilføjer Kurt Johansen,

De to håber også, at boligselskaberne vil bygge flere lejeboliger i Ulbjerg. Et udbud af lejeboliger vil nemlig også sikre et flow i byens øvrige boliger, når ægtepar flytter i mindre, når børnene er flyttet, eller når landmandspar sælger landbruget og skal finde en mindre bolig i lokalområdet.

De nye byggegrunde ved Fjordglimt her markeret med hvidt. Det grønne område i mindten bliver der ikke bygget på, da der fundet spor fra fortiden på stedet. Illustration: Viborg Kommune


Der er ingen tvivl om, at det har en positiv effekt, at der er et bredt udbud og flere grunde at vælge imellem.

Jesper Steenfeldt Laursen, formand for Ulbjerg Lokalråd.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce