Annonce
Viborg

Nye chefer for børn og familier

Mette Kierkgaard er ny familie- og rådgivningschef. Foto: Viborg Kommune.
Viborg Kommune har netop ansat de nye chefer inden for børn- og ungeområdet.

Viborg: To ud af tre ledige lederstillinger inden for Viborg Kommunes største område - børn og unge - er netop blevet besat. Den tredje, en ny skolechef, er på vej.

På godt et år er samtlige ledere i børne- og ungdomsforvaltningen på rådhuset i Viborg altså skiftet ud.

Direktør Søren Aakjær blev ansat den 1. januar 2019, og han har netop nu sammen med sit ansættelsesudvalg fundet de nye ledere inden for dagtilbud og inden for familieområdet.

Til stillingen som familie- og rådgivningschef er valget faldet på den 48-årige Mette Kierkgaard. Hun afløser Ole Elbæk, der blevet fyret for knap et år siden.

Mette Kierkgaard er 48 år og kommer fra en stilling som myndighedschef i familie & forebyggelse i Esbjerg Kommune. Hun bor i Ribe sammen med sin mand og to drenge på 11 og 13 år.

Hun er uddannet cand.scient.soc., har en ph.d. i politisk sociologi og er snart færdig med en master i offentlig ledelse. Hun har tidligere været ansat i blandt andet Socialstyrelsen.

I sit nye job får Mette Kierkegaard blandt andet ansvar for familieafdelingen, Familiecenter Viborg, PPL og sundhedsplejen. Hun kommer desuden til at stå i spidsen for at udvikle familie- og rådgivningsområdet.

- Mette kommer med en bred erfaring både ledelsesmæssigt, fra forskningsområdet og konkret fra myndighedsområdet. Hendes profil er stærk på den tværgående ledelse og et stærkt aktiv for Viborg Kommunes vision om sammenhæng. Vi glæder os meget til samarbejdet, siger Søren Aakjær, direktør i børn og unge i en pressemeddelelse.

- Jeg er begejstret for takterne i sammenhængsmodellen, og jeg ser det som en stor styrke, at familie- og rådgivningsområdet spænder bredt over både faggrupper og områder, siger Mette Kierkgaard.

Annonce
Trine Verner Jensen er ny dagtilbudschef. Foto: Viborg Kommune.

Chef for de mindste

Finn Terkelsen har været chef for de kommunale dagtilbud siden kommunesammenlægningen. Han lader sig pensionere til sommer, og hans afløser bliver den 48-årige Trine Verner Jensen.

Hun kommer til Viborg fra en stilling som sektionsleder i børne- og ungforvaltningen i Aarhus Kommune.

Trine Verner Jensen bor i Jelling sammen med sin mand og to piger på 16 og 20 år. Trine har en diplomuddannelse i ledelse og er snart færdig med en master i offentlig ledelse. Hun er desuden uddannet lærer.

Som dagtilbudschef får Trine Verner Jensen ansvar for Viborg Kommunes dagpleje, vuggestuer, børnehaver og specialtilbud, og hendes opgave bliver blandt andet at udvikle dagtilbudsområdet.

- Med Trine får Viborg Kommune en stærk lederprofil, der vil kunne videreudvikle dagtilbudsområdet og samtidigt styrke det tværgående samarbejde i Børn & Unge og Viborg Kommune. Vi glæder os over, at hun har valgt Viborg Kommune, som det sted hun vil arbejde og ser frem til samarbejdet, siger direktør Søren Aakjær.

- Jeg glæder mig til at blive en del af Viborg Kommune og til at bidrage ind i sammenhængsmodellen. Desuden ser jeg frem til samarbejdet med hele dagtilbudsområdet og glæder mig til at blive en del af arbejdet med at skabe høj kvalitet i kommunens dagtilbud og bidrage til en god start i livet for alle børn, siger Trine Verner Jensen, kommende dagtilbudschef.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce