Annonce
Rundt om Viborg

Nye konfirmationsdatoer på plads i Fjends

Årets konfirmationer i Fjends kommer til at foregå i august. Blandt andet her i Smollerup Kirke. Arkivfoto: Morten Dueholm
Der er nu fundet nye konfirmationsdatoer for alle konfirmandhold i Fjends-området - alle konfirmationer foregår nu i løbet af august.

Fjends: Der er nu fundet nye datoer for de konfirmationer, der på grund af corona-krisen og de lukkede kirker er blevet udsat.

I Mønsted-Smollerup-Daugbjerg Pastorat er konfirmationerne flyttet til lørdag den 22. august klokken 10.00 i Mønsted Kirke og lørdag den 29. august kl. 10.00 i Smollerup Kirke. Årets konfirmation i Sparkær Kirke bliver nu lørdag den 15. august klokken 10.30 i stedet for den 8. maj.

I Stoholm Kirke er der konfirmation lørdag den 15. august klokken 10.00. Det er 7.a, der skal konfirmeres ved sognepræst Anna-Christine Elming. Søndag den 16. august står sognepræst Anja Nadybal for konfirmationerne af først 7.b hold 1 klokken 9.30 og 7.b hold 2 klokken 11 - lige ledes i Stoholm Kirke. Desuden er der konfirmationer i Kobberup Kirke lørdag den 29. august klokken henholdsvis 9.30 og 11.00 ved Anna Christine Elming.

Også til højmesse

I Vestfjends Pastorat er konfirmationerne også flyttet til slutningen af august. Nemlig lørdag den 29. august kl. 11.00 i Vroue kirke og samme dag og samme tid i Vridsted Kirke, og endvidere søndag den 30. august kl. 9.30 i Sdr. Resen Kirke og samme dag kl. 11.00 i Fly Kirke.

På Vestfjends Pastorats hjemmeside skriver præster og menighedsråd i en fælles besked, at man kan frit vælge, hvilken kirke man ønsker at blive konfirmeret i, og er det ikke muligt at holde sin konfirmation på én af disse datoer, kan man også blive konfirmeret ved højmessen på en hvilken som helst søndag. Så bliver konfirmationen en del af højmessen, lige som man kender det fra dåben.

"Vi er meget kede af, at konfirmationerne er blevet udsat pga. Corona. Vi beklager meget den ulejlighed, det medfører for mange konfirmander og deres familier. Men sådan må det naturligvis være i denne alvorlige situation", skriver man på Vestfjends Pastorats hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce