Annonce
Rundt om Viborg

Nye landsbymøder: Landdistriktsudvalget vil holde temamøder

Viborg Byråds landdistriktsudvalg har i løbet af knap to år besøgt en lang række af kommunens landsbyer. Billedet her er fra det første møde i Vammen. Arkivfoto: Jakob Thorup Thomsen
Nye temamøder i landsbyerne skal afløse den hidtidige mødeform, hvor landdistriktsudvalget er taget på besøg i landsbyerne.
Annonce

Viborgegnen: Viborg Byråds landdistriktsudvalg har i det meste af to år taget rundt i kommunens landsbyer, når udvalget holdt møde. Her har landsbyernes borgere haft mulighed for at få politikerne i tale om de emner, som efter borgernes opfattelse har været vigtige.

Nu vil landdistriktsudvalget lave om på mødeformen og i stedet ud i landsbyerne for at holde temamøder. Her kan man diskutere emner med relevans for landsbyerne, men altså med alle kommunens landområder som målgruppe og med et bestemt emne, der er valgt fra gang til gang.

- I udvalget er vi enige om, at de hidtidige møder i landsbyerne har været rigtigt givende, men de har også givet også et indtryk af, at det er de samme udfordringer, man slås med i de enkelte landsbyer. Vi hører om mangel på lejeboliger, trafikforhold, busforbindelser, cykelstier der mangler, og mangel på byggegrunde eller markedsføring af de byggegrunde, der er. Den nye mødeform skal også ses i lyset af, at vi er løbet tør for invitationer fra landsbyerne. Vi har efterhånden været rigtig mange steder, og desuden er der 13 byer, som er i gang med udviklingsplaner, og som derfor nok ikke lige har tid til at arrangere møder med landdistriktsudvalget, siger Mette Nielsen (S), der er formand for udvalget.

Hun understreger, at udvalget stadig tager imod invitationer til den hidtidige type af møder, hvis nogen ønsker et besøg. På samme måde kan man også bare sige til, hvis man ønsker at huse et temamøde om et bestemt emne.

Blandt de emner, som er på tale, til de første temamøder er "bosætning med fokus på boliger" samt "erhverv og handel". Det er planen, at de første temamøder skal holdes i den første halvdel af 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce