Annonce
Rundt om Viborg

Nye lejere på Søkroen: - Vi holder fast og giver ikke op

En corona-krise kom i vejen for Karis og Hjalmars åbning af Søkroen i Klejtrup. Men de holder fast, og forsøger nu at bruge tiden fornuftigt, indtil det er muligt at åbne. Foto: Dorte Søgård Schou.
Karis og Hjalmar Joensen vil puste nyt liv i Søkroen i Klejtrup. Corona-krisen har dog gjort, at intet blev, som de havde regnet med.
Annonce

Klejtrup: De var egentlig fuldstændig klar, Karis og Hjalmar Joensen. Klar til at tage imod glade gæster, fylde lækker mad på sultne maver og servere svale øl og varm kaffe til tørre ganer.

Sådan magede det sig dog ikke lige helt for parret, der er de nye lejere på Søkroen i Klejtrup per 1. april. Der kom lige en corona-krise i vejen, og den kan man ikke holde for. Den store åbningsfest må derfor udskydes, til den slags igen er sikkert, og indtil da kan ægteparret Joensen vænne sig til deres nye liv som folkene bag Søkroen.

Når engang den tid kommer, bliver der faste åbningsdage på Søkroen, og også krostuen kommer til at have åbent.
Annonce

Et godt sted

Når der igen har indfundet sig nogenlunde normale tilstande i samfundet, er det planen, at Søkroen skal have faste åbningsdage nogle gange om ugen. Derudover kommer der til at være åbent i krostuen, ligesom der tilbydes mad ud af huset og mulighed for selskaber i de forskellige lokaler.

- Det kan være, der kommer mere på sigt, men vi starter et sted, og så kan vi altid bygge mere på, fortæller 41-årige Karis Joensen, der bor med familien i Klejtrup.

Den tæller foruden Karis Joensen 50-årige Hjalmar Joensen og deres to piger på 17 og 13 år. Familien kommer oprindelig fra Færøerne, og egentlig er Karis Joensen uddannet pædagog. Blandt andet har familien tidligere forpagtet forsamlingshuse, og som hun siger, har parret "prøvet lidt af hvert." Derfor er de heller ikke bange for udfordringen med at drive den gamle kro midt i Klejtrup.

- Vi har fået en rigtig god respons på, at vi nu åbner Søkroen igen, og det har været superfedt og har bekræftet os i, at det er den rigtige beslutning. Vi kan ikke stå og sige, at det bliver det samme, som det altid har været her, men det bliver et godt sted, fortæller hun om tankerne bag overtagelsen.

Annonce

Holder fast

Menuen kommer til at bestå af dansk mad.

- Det er i hvert fald det primære - så kan det da godt være, vi ryster noget ud af ærmet. Det kommer også an på opbakningen. Det kan også være, vi starter med takeaway-mad, for det duer ikke at vente, til corona-krisen er overstået. Vi er nødt til at komme i gang med noget, fortæller Karis Joensen.

- Men på en måde er der både godt og dårligt i det her. I og med alt er udskudt får vi mere tid til at blive 100 procent klar til, når engang vi åbner, siger Hjalmar Joensen.

- Vi holder ihvertfald fast. Vi har fået så stor opbakning og giver ikke op, tilføjer Karis Joensen.

Annonce

En hård opstart

Parret har boet i Klejtrup nogle år, og overtagelsen kom blandt andet i stand, da de synes, det var synd, at den gamle og tidligere så travle kro stod og hensygnede midt i byen.

- Vi snakkede om, at det var synd for byen at have en kro, der ikke har åbent. Så vi besluttede at prøve det af, fortæller Karis Joensen, der går til opgaven med krum hals.

- Søkroen har jo tidligere været et kendt sted, og man kan da godt tænke, at det bliver svært at opnå den status. Og det kan vi heller ikke lige med det samme, for det er en hård opstart. Men vi tager det, som det er, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg HK

Skidt spil - men lærerig og brugbar træningskamp for Viborg HK

Annonce