Annonce
Viborg

Nye vitaminer til ungdomsrådet

Kasper Venning kunne godt se for sig, at et ungdomshus centralt i Viborg kunne samle de unge.
Viborg Ungdomsråd har ligget mere eller mindre kuldsejlet i en årrække, men nu er et nyt råd snart klar med at arbejde for og med de unge.

Viborg: Først og fremmest har det nye Viborg Ungdomsråd sat sig for at "kortlægge" byens og egnens ungdom.

Hvad laver de, hvor holder de til, og hvad skal der til for at binde dem bedre sammen?

- Min oplevelse er, at der er mange grupper af unge, som ikke kender til hinanden. Et eksempel er, at jeg intet, som i intet kender nogen, der har noget med Game Streetmekka Viborg at gøre. Naturligvis er der nogen, som kommer der, men jeg kender dem bare ikke. Jeg går så op i noget andet, som andre unge intet kender til, siger 21-årige Kasper Venning, der er valgt ind i den nye ungdomsråd.

Det nye råd har fået nye vedtægter, der blandt andet indholder regler for, hvordan det skal sammensættes. Der skal fremover vælges repræsentanter fra de fem største ungdomspolitiske partier og fra ungdomsuddannelserne.

- Det vil betyde, at vi får en bred kontaktflade og bedre får føling med, hvad der rører sig, fortæller en anden repræsentant i rådet, 22-årige Jennie Christensen.

I slutningen af denne måned vil rådet på et møde på Viborg Ungdomsskole (31. oktober er det) konstituere sig selv. Mødet kan alle i øvrigt deltage i.

Det har fra børne- og ungdomsudvalget længe været et ønske, at Viborg Ungdomsråd igen kom på banen. Der er da også lagt op til, at rådet og udvalget fremover skal mødes en gang om året, hvor ungdommens ønsker, udfordringer og problemer kan drøftes under frie forhold.

Det er og vil til stadighed for en by som Viborg være et problem, at mange unge hvert år flytter fra byen for at dygtiggøre sig andre steder.

- Sådan vil det være, men vi håber, at vi ved hjælp at blandt andet nye vedtægter og en større politisk opbakning kan få et mere kontinuerligt ungdomsarbejde. Det er i hvert fald noget, som borgmester Ulrik Wilbek er optaget af, siger Kasper Venning.

Han kunne godt ønske sig, at der kom et slags ungdomshus i Viborg.

- Det er lidt sådan, at unge på tværs af interesser kun har to steder at mødes. Det ene er Borgvold, det andet er biblioteket. Vi bor jo i Danmark, så det er trods alt begrænset, hvor meget man kan bruge Borgvold. Det kunne være dejligt med et mødested centralt i Viborg. Et sted man bare kunne droppe forbi, siger Kasper Venning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Hospitalsledelsen kommenterer på 'stormvejr' i nyhedsbrev til medarbejderne

Annonce