Annonce
Navne

Nyhedschef til Radio4 med rod i regional journalistik

Tina Kragelund med fortid på Viborg Stifts Folkeblad skal være nyhedschef for Radio4. Foto: Axel Schütt
Når Radio4 1. november går i luften, bliver det med nyhedschef tidligere Viborg Stifts Folkeblads-journalist Tina Kragelund i spidsen for kanalens nyheds- og aktualitetsindhold.

Viborg: Hver dag tager 39-årige Tina Kragelund turen fra sit hjem i Midtjylland til Aarhus, hvor hun igennem en årrække har stået i spidsen for en lang række af landsdækkende historier med et regionalt udgangspunkt.

Historier som typisk har sat dagsorden i dagevis. Hun ved nemlig alt om, hvor vigtigt det er for brugerne af nyhedsindhold, at de kan genkende sig selv og deres liv i de historier, som kommer ud i radio, på tv og på nettet.

Fra 1. oktober skal hun være med til at opbygge den nyheds- og aktualitetsafdeling, som skal stå for indholdet i Radio4s nyheds- og aktualitetsindhold. Afdelingen bliver på omkring 30 redaktionelle medarbejdere og værter.

- Det betyder meget for radioens profil at have en nyhedschef som Tina Kraglund om bord. Hun ved, hvad det vil sige at sætte en væsentlig dagsorden, der har udspring i borgernes tilværelse og oplevelse af verden – uanset om det handler om behandlingen på sygehusene, kvaliteten af vores drikkevand eller servicen i kommunen, siger adm. direktør Anne-Marie Dohm, Radio4.

Tina Kragelund kommer til Radio4 fra en stilling som chef for DRs nyhedsdækning i Vestdanmark. Hun har desuden flere års erfaring med regional journalistik fra Berlingske.

En af de store opgaver for den nye public servicekanal bliver at opbygge en selvstændig nyhedsafdeling, der kan give danskerne et nyhedsindhold med udspring i hele landet.

- Det er en drøm for mig at skulle være med til at bygge en radiostation op fra bunden. For mig bliver det afgørende at sætte det hold af reportere og redaktører, som har lyst til at bryde med den gængse måde at lave nyheder på. Vi har mulighed for både at lave et stærkt indhold og formidle det på de platforme, som brugerne i vid udstrækning tager til sig i disse år, siger Tina Kragelund, der også får ansvar for at opbygge indhold til streaming og podcast.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF For abonnenter

Fra druk til dedikation: - Jeg vil hellere trues med en ni millimeter Glock end have den besked igen

Viborg

Haveejere vil være selvforsynende

Annonce