Annonce
Viborg

Nysgerrighed og nærvær var i fokus, da babyerne indtog biografen

De mange babyer blev udfordret i deres motoriske evner, blandt andet ved at blive vendt på hovedet med øjenkontakt til deres mødre. Foto: Morten Pedersen
Biografen Fotorama var mandag formiddag indtaget af spædbørn og deres mødre, da Barsels Break for første gang gæstede Viborg med sit show om motorik for de små.

Viborg: I forhallen står de utallige barnevogne parkeret på rad og række. Sjove, hæklede dyr og fine former er klipset til barnevognenes tag, men selve kareterne er tomme. Her er også usædvanligt stille, og der er ikke et øje at se.

Da dørene til sal 5 går op, venter der dog en helt anden verden indenfor. Her er der skrig, skrål, pludren og grin. På sæderne sidder mødre med deres spædbørn - og med sutteflasker, dyner, rangler, pusletasker og alt det andet, som mødre til småbørn konstant må slæbe rundt på.

På trapperne står og går enkelte med deres utilfredse børn i armene. Det er ikke alle, der synes, det er lige sjovt at skulle sidde eller ligge stille og lytte. Derfor er der da også gjort klar til, at de små viborgensere kan komme op til scenen og lege med Legoklodser, Bobles og meget andet, mens deres mødre får bedre mulighed for at koncentrere sig om selve showet.

Fra scenen kan man høre fysioterapeut Nicoline Bro Andersen fortælle om børns motoriske udvikling, og undervejs sørger hun for at konkretisere ordene med øvelser til mødrene i salen. Videooplæg fra forskellige forskere supplerer fysioterapeutens oplæg.

Annonce
Nærvær, nysgerrighed og sansestimuli var de tre hovedpunkter til mandagens Barsels Break. Foto: Morten Pedersen

Motorikken er vigtig

Med benene i vejret skraldgriner en lille pige, mens hendes ansigt møder moderens, og de kigger hinanden i øjnene. Det hele handler om nærvær, og derfor er det vigtigt, at mødrene tænker over at holde øjenkontakt med deres små nysgerrige tumlinger. For med nærvær kommer nysgerrighed, og med nysgerrighed bliver motorikken udviklet.

- Som fysioterapeut mener jeg jo, at motorikken er noget af det allervigtigste, så det er spændende at være med her og kunne udbrede viden om det til mødrene i Viborg. Mit mål er at få forældrene til at forstå, at det er vigtigt at give barnet en masse nærvær gennem øjenkontakt, og på den måde får barnet en masse selvtillid og selvstændighed, så det får lyst til at udforske verden.

- Når børnene bliver nysgerrige, så bliver deres kroppe brugt. Børn lærer gennem kroppen, så derfor er det så vigtigt, at børnene får en god motorisk base, fortæller fysioterapeut Nicoline Bro Andersen, der selv har en lille søn og ovenikøbet er højgravid.

Barsels Break skal i løbet af 2020 videre rundt i hele landet med showet, der i alt er at finde 12 steder dette forår.

Der var masser af plads til leg på gulvet foran storskærmen for dem, der ikke kunne sidde stille under showet. Foto: Morten Pedersen
Overalt i biografen stod barnevognene parkeret, mens børn og mødre var til Barsels Break. Foto: Morten Pedersen
Fysioterapeuten Nicoline Bro Andersen guidede mødrene gennem forskellige øvelser og videooplæg. Foto: Morten Pedersen
Der var tæt på udsolgt i biografen denne mandag formiddag, hvor spædbørnene dog ikke brugte deres sæder. Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Foto: Morten Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Professor ansat som institutleder

Viborg HK For abonnenter

Stregspiller fra 2. divisionsholdet stiller sig i ligaholdets tjeneste - midlertidigt

Annonce