Annonce
Viborg

Nystiftet forening vil sætte turbo på grøn omstilling

Nogle af medlemmerne i foreningen Bæredygtigt Viborg. Pressefoto

Bæredygtigt Viborg holder på søndag sit første store arrangement i Viborg.

Viborg: Det startede egentlig med nogle fællesspisninger, nogle samtaler omkring køkkenborde om grøn omstilling og forskellige arrangementer under paraplyen "at gå til bæredygtighed".

Og at mange små initiativer kan brede sig som ringe i vandet og føre til noget større, er den nystiftede forening Bæredygtigt Viborg et godt eksempel på.

Lokale ildsjæle blandt borgere med samlingspunkt i Viborg har slået sig sammen for at sætte turbo under den grønne omstilling i Viborg. I første omgang var formålet at arrangere en bæredygtighedsdag, Grøn Dag på Biblioteket.

- Vi er alle vigtige brikker i at gøre verden mere bæredygtig. Med dagen vil vi gerne inspirere til grønne forandringer i hverdagen. Det behøver ikke være særligt svært at komme i gang, og alle kan gøre lidt. Men gennem fællesskabet skaber vi mange flere handlemuligheder og kan støtte hinanden, fortæller Kirsten Hindbo og Ole Utoft fra foreningen Bæredygtigt Viborg.

Grøn dag

Det er søndag den 28. oktober kl. 12-17, at Hovedbiblioteket i Viborg bliver omdannet til et grønt "inspirationshus" med stande med bl.a. lokale virksomheder, workshops, foredrag, talks, fællesspisning og andre events.Bæredygtigt Viborg, Barakken, Kulturjægerne, Planterødderne, Kulturselskabet, Kulturprinsen og Viborg Bibliotekerne står bag "Grøn dag" på biblioteket.

Arrangementet er støttet af Viborg Ungdomsråd og Anders Brøndums Velgørende Fond.

Annonce

Det meningsfulde fællesskab

Det er foreningens drøm, at der opstår flere fællesskaber, hvor folk engagerer sig og forsøger at gøre en forskel.

Håbet er, at Grøn Dag på Biblioteket bliver starten på en bred folkelig bevægelse, der breder sig som ringe i vandet for med tiden at slå bredt igennem. Ligesom man tidligere har set det med for eksempel andelsbevægelsen og kvindebevægelsen.

Bevægelser og forandringer, som vi tager for givet i dag, men måtte kæmpe for engang. I fællesskab kan man lettere ændre kursen, bemærker Ole Utoft.

Den brede folkelige bevægelse på tværs af alder er Bæredygtigt Viborg et eksempel på, mener ét af foreningens yngste medlemmer.

- Det er fedt at samles om noget på tværs af alder. Vi er fra tre forskellige generationer, men vi kan alle blive enige om, at det er vigtigt, at man kæmper for noget, man synes er vigtigt. Så kan der næsten kun komme noget godt ud af det, siger Signe Sofie Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Korstog mod de frie skoler

Viborg FF

Silkeborg-direktør med hjertesuk og opfordring til VFF-fans - bliv hjemme fra topkamp i Silkeborg

Annonce