Annonce
Rundt om Viborg

Nyt boligområde bliver snart klar til salg: Viborg Kommune har sat gang i byggemodningen

I øjeblikket ligner det mest en opkørt mark, men det er her, at Møldrups nye villakvarter på Aspevej kommer til at ligge. Foto: Morten Pedersen
"Aspevej" bliver navnet på Møldrups nye boligkvarter ved Vestergade - byggemodningen af de første grunde er gået i gang.

Møldrup: Formentlig i løbet af i år kan de første husbyggere flytte ind i deres nye huse på Aspevej - Viborg Kommunes nye udstykning i Møldrup.

Kommunen er for nylig gået i gang med byggemodningen i Møldrups vestlige udkant. Udstykningen ligger ved Vestergade, og selv om det er en mark med landbrugsjord, der bliver til byens nye villakvarter, så er det ikke så langt fra den centrale del af byen og dens vigtigste faciliteter.

I første omgang udstykker Viborg Kommune 11 parcelhusgrunde i området, men der er plads til betydeligt flere huse på længere sigt. Området er både planlagt til parcelhusbyggeri og til tæt-lavt byggeri som rækkehuse eller lignende. Viborg Kommune forventer at kunne udbyde de 11 parcelhusgrunde til salg på et tidspunkt i løbet af foråret.

Annonce

Som ved alle kommunens udbud af byggegrunde foregår salget på den måde, at kommunen fastsætter en mindstepris for den enkelte byggegrund. Ved udbuddet kan man byde på den enkelte byggegrund, og den sælges derefter til højestbydende, der som minimum har budt mindsteprisen. Efter udbudsrunden er det minimumspriserne, der gælder for de grunde, der ikke er blevet solgt.

En mere harmonisk form

Det lokale byrådsmedlem Lone Kastberg (V) glæder sig over den nye udstykning, som hun mener er god for udviklingen i Møldrup. Hun var for nogle år siden med til at prioritere, at det nye boligområde skulle placeres ved Vestergade. Det var dengang også på tale, at der skulle bygges mellem hovedvej 13 og Gl. Aalborgvej, men valget faldt altså på arealet ved Vestergade.

"Placeringen af Aspevej giver Møldrup en mere harmonisk form i det bebyggede område i sin helhed. Det er godt for byens udvikling og bosætning - og noget der på sigt kan styrke byens dagtilbud og handelsliv," skriver Lone Kastberg på Facebook.

Lokalplanen for området tillader en bebyggelsesprocent på 30, når det gælder parcelhusgrundene, og på 40 i den del af området, hvor der skal bygges rækkehuse eller lignende. Byggeriet må maksimalt være i to etager med en bygningshøjde på op til 8,5 meter.

Der skal laves stier i området, og den første, som skaber forbindelse til det eksisterende stisystem ved spejderhytten ved Ahornvej, er allerede anlagt.

Skitsetegningen fra lokalplanen giver et indtryk af, hvordan bebyggelsen kan se ud i det nye boligområde. Her er det hele dog blevet til parcelhuse, men området er udlagt til både parcelhuse og såkaldt tæt-lavt byggeri som rækkehuse eller dobbelthuse.


Placeringen af Aspevej giver Møldrup en mere harmonisk form i det bebyggede område i sin helhed. Det er godt for byens udvikling og bosætning - og noget der på sigt kan styrke byens dagtilbud og handelsliv.

Lone Kastberg, byrådsmedlem.
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet holder fast i spinkelt håb: 57-årig mand er stadig indlagt med svære skader knap en måned efter mystisk episode

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Livsstil For abonnenter

Ungdomsoprøret sendte dem på barrikaderne, i kollektiv og i byretten. Siden har Viborg-veninderne Lene og Liz modsat sig borgerlige normer og kæmpet for lige vilkår

Viborg For abonnenter

Først den ene, så den anden: En af byens mest betagende bygninger pakkes væk i et år

Debat

Nogen forsøger at føre Viborgs befolkning bag lyset

Viborg FF For abonnenter

Analyse: Tre grunde til, at Viborg FF slår AaB og spiller sig i Europa

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Rundt om Viborg

Se billederne fra Kalkmineløbet: Randi og Lone sørgede for Strawberry Daiquiri til løbeturen

Livsstil For abonnenter

44-årige Ivan faldt om og døde i gildesalen på sin søns konfirmationsdag: Nu spiller han op til dans i det hinsides

Bjerringbro

Fokus på Tange Søs fritidskvaliteter og kulturhistorie giver nyt håb: Vandplaner for tredje vandplansperiode er i høring

Alarm 112 For abonnenter

Der røg den sidste chance for 55-årig familiefar: Dømt og udvist for gentagne voldtægter og vold mod sin hustru

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Navne

Det kan blive meget bedre: 25-års jubilar tror på det gode børneliv - også i børnehaverne

Viborg For abonnenter

Syge- og plejepersonale skal køre i elbiler, som har dumpet sikkerhedstjek - 'men I skal ikke være utrygge'

Sport

Tid til ny inspiration: Succesfuld serietræner siger stop efter tre år i Kvik/Aalestrup

Annonce