Annonce
Rundt om Viborg

Nyt boligområde: Ekstra vejadgang fordrer ny lokalplan

Viborg Kommune gør klar til at byggemodne og udstykke flere boliggrunde på Fasanvænget i Karup, og det betyder, at den hidtidige lokalplan for området skal erstattes af en ny. Illustration: Viborg Kommune
De mange nye byggegrunde på Fasanvænget i Karups nordende betyder, at kommunen må lave en ny lokalplan med to vejadgange fra Urfuglevænget.
Annonce

Karup: Der er allerede bygget en del huse i området kaldet Fasanvænget i Karups nordlige udkant. Men der er plads til mange flere, og Viborg Kommune er på vej med yderligere byggemodning.

Udbygningen af boligområdet fordrer dog også et særligt vejsystem, hvilket igen medfører, at Viborg Kommune må lave en ny lokalplan for området.

Den nye lokalplan vil som den hidtidige plan give mulighed for 56 parcelhuse samt et antal rækkehuse. Ændringen består hovedsagligt i, at der fra Fasanvænget ikke kan være en selvstændig udkørsel mod den trafikerede Aarestrupvej syd for.

Fasanvænget bliver som sådan et lukket boligområde. Men for at fordele trafikken vil Fasanvænget få to ind- og udkørsler til Urfuglevænget, der skal fungere som forbindelsesvej til Aarestrupvej.

Annonce

En sti langs volden

At gøre Fasanvænget til et lukket boligområde betyder også, at der kan etableres en lang og udbrudt støjvold ud mod Aarestrupvej. Langs indersiden af støjvolden skal der være en sti, som forbinder området med Alhedestien, som via en tunnel går under Aarestrupvej.

På den måde får børn fra boligområdet - inklusive Urfuglevænget - en forholdsvis sikker skolevej.

Ifølge Viborg Kommune skal Fasanvænget være et lukket boligområde med to udkørsler til Urfuglevænget. Illustration: Viborg Kommune

Viborg Kommune vurderer, at det ikke er nødvendigt med et offentligt møde om lokalplan nummer 540, der skal erstatte lokalplan 1.41. Planforslaget skal dog som altid i offentlig høring. Det sker fra midten af juni til begyndelsen af august i år. Derefter skal forslaget behandles på ny af kommunens forvaltning og derefter i teknisk udvalg, der forventes at kunne vedtage planen midt i september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Bach Gruppen anmelder tidligere ansatte til politiet: - Det er svært at sætte ord på, hvor rystede vi er

Annonce