Annonce
Rundt om Viborg

Nyt covid-19-udbrud på plejecenter

Kildedalcentret i Skals er et af kommunens mindre centre, og derfor er det alle beboere og medarbejdere, der nu skal testes. På større centre kan man i nogle tilfælde nøjes med at teste på den enkelte afdeling, der er ramt af covid-19. Arkivfoto
En beboer på Kildedalcentret i Skals er ramt af covid-19, så alle beboere og medarbejdere skal nu testes
Annonce

Skals: Kildedalcentret i Skals var senest ramt af covid-19 i november, men nu har man igen fået et nyt tilfælde af sygdommen, så man skal i gang med at teste alle beboere og medarbejdere.

Ind til videre gælder fortsat de generelle besøgs-restriktioner på Kildedalcentret. Om Styrelsen for Patientsikkerhed finder anledning til at indføre et påbud om skærpede besøgsrestriktioner, ved man endnu ikke, fortæller omsorgschef Maila Brown Lundberg Tandrup.

- Det er fortsat de generelle besøgs-restriktioner, der er gældende. Jeg vil tro, at styrelsen først indfører skærpede restriktioner, hvis der skulle komme flere tilfælde. Det er sjældent, at det sker ved det første tilfælde, men jeg ved det ikke. Det kommer an på, hvordan styrelsen vurderer situationen, siger hun.

I forvejen er der skærpede besøgsrestriktioner på to andre plejecentre i kommunen, hvor man begge steder har haft flere tilfælde. Det er Blichergården i Viborg og Toftegården i Møldrup.

- Vi kan jo nok ikke undgå, at der kommer tilfælde en gang i mellem, selv om vi gør, hvad vi kan for at beskytte beboere og personale. Vi krydser fingre for, at den pågældende ikke bliver for syg af sygdommen, siger Maila Brown Lundberg Tandrup om det nye tilfælde i Skals.

Annonce

Udbrud i november

Kildedalcentret i Skals var også ramt af covid-19 i november. Her var der tre beboere, en pårørende og en medarbejder, der blev smittet, og de skærpede besøgsrestriktioner blev dengang ophævet den 20. november.

Beboerne på alle kommunens plejecentre har fået tilbudt vaccination mod covid-19. Om den seneste smittede er vaccineret, vides ikke, men under alle omstændigheder er der først fuld virkning af vaccinen et stykke tid efter anden dosis, som man ikke er begyndt at give endnu.


Vi kan jo nok ikke undgå, at der kommer tilfælde en gang i mellem, selv om vi gør, hvad vi kan for at beskytte beboere og personale. Vi krydser fingre for, at den pågældende ikke bliver for syg af sygdommen.

Maila Brown Lundberg Tandrup, omsorgschef.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pihl: Jeg stemmer imod en rigsretssag!

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Viborg FF For abonnenter

Assistenten var tilfreds efter 2-2 mod AGF: - Fik svar på mange ting

Annonce