Annonce
Viborg

Nyt efterskoleliv: Det er svært ikke at måtte kramme

Jens Vinter og Frida Kornum Sørensen er to af de næsten 200 efterskoleelever, der nu er vendt tilbage til Hald Ege Efterskole efter flere måneders pause. Foto: Christine Krüger Hansen
Efterskoleelever på Hald Ege Efterskole er glade for at være tilbage til trods for restriktioner og mere rengøring.
Annonce

Hald Ege: Der er mange sedler på Hald Ege Efterskoles opslagstavle i disse dage. Eleverne vendte tilbage til skolen mandag, og det betyder masser af nye regler, nye værelseskammerater og familiegrupper samt rengøringsopgaver.

Lørdag formiddag besøgte folkebladet efterskolen for at høre, hvordan den første uge er forløbet.

Det er lærer, Mike Dodd, der har vagten denne morgen, og han har travlt fra morgenstunden af, da fyret er holdt op med at virke, og der derfor ingen varme er.

Imens han får styr på det, defilerer de godt 200 efterskoleelever forbi lærerværelset på deres vej hen til kantinen og duften af morgenmad.

De går i små grupper og er forsigtige med at holde til højre for den midlertidige blå streg, der er klistret på gulvet.

- Jeg synes egentlig, at eleverne håndterer alle de regler og retningslinjer fint. 90 procent af dem skal kun have det at vide en gang, siger Mike Dodd, da den rigtige skruetrækker er fundet, fyret igen kører, og han sætter sig til rette på en stol i lærerværelset.

Lærerne mødte ind ugen før for at få styr på det hele - ikke mindst hvordan eleverne skulle sammensættes i deres nye familiegrupper, som ikke må bestå af flere end otte mennesker.

- Der er ingen tvivl om, at det var svært for dem at komme tilbage og ikke må kramme hinanden og ikke vide, hvem de skal bo sammen med, men vi har gjort, alt hvad vi kunne for at sætte eleverne sammen med dem, som de allerede kendte godt og kom godt ud af det med. Det er vigtigt, når nu de ikke kan interagere så meget med de andre elever på skolen, siger Mike Dodd og kalder det et puslespil.

- Der er ingen tvivl om, at det var svært for dem at komme tilbage og ikke må kramme hinanden, og ikke vide hvem de skal bo sammen med, men vi har gjort, alt hvad vi kunne for at sætte eleverne sammen med dem, som de allerede kendte godt og kom godt ud af det med

Mike Dodd, lærer på Hald Ege Efterskole

Annonce

Kedeligt

- Men vi har brugt den erfaring, vi havde omkring, hvilke grupper der fungerer bedst, og så synes jeg også, at de unge er omstillingsparate.

To af efterskoleeleverne, der har måttet indstille sig på, at deres sidste seks uger på efterskolen bliver noget anderledes end resten af opholdet, er Jens Vinter og Frida Kornum Sørensen, der begge går i 10. klasse på efterskolen.

Begge to er glade for at være tilbage på skolen - også selvom det nu involverer mere rengøring og mindre socialisering.

De første uger, efter at han kom hjem, kunne Jens Vinter godt få tiden til at gå, men det blev hurtigt kedeligt, samtidig med at han hurtigt mistede kontakten til størstedelen af de andre elever.

Det samme gælder for Frida Kornum Sørensen.

- Det var svært at holde kontakten, det blev kun med de nærmeste, jeg facetimede eller ringede og skrev med, fortæller Frida Kornum Sørensen.

Annonce

Nervøs

Hun har dog fundet det lidt svært at vænne sig til alle reglerne på efterskolen, og hun synes også, at den første dag tilbage var ganske forvirrende.

- Man ville jo gerne give alle en krammer, og samtidig var jeg også nervøs for, hvem jeg var blevet sat i familiegruppe med. Det var lidt ligesom at starte forfra på efterskole, siger hun med et smil, mens Jens Vinter nikker.

Begge har dog hurtigt affundet sig med den ekstra rengøringstjans på skolen, ja faktisk er de nærmest blevet glade for den, og i forhold til de små familiegrupper er det også gået godt.

- Det er faktisk rart, at her er så rent, og at det ikke roder, siger Jens Vinter og suppleres af Frida Kornum Sørensen:

- Det er som om, det også er nemmere at gøre rent, når man også gør det for andres skyld, og for at der ikke skal ske noget farligt, siger hun.

Selvom meget er anderledes, er begge efterskoleelever glade for, at de har fået muligheden for at komme tilbage inden skoleårets afslutning.

- Det her er helt klart bedre end ingenting, og det havde da også været en flad fornemmelse bare at komme herop for at pakke sine ting og tage hjem igen, siger Frida Kornum Sørensen.

Meget er ændret på skolen, efter at de er vendt tilbage, og der er mange retningslinjer, som skal følges. Foto: Christine Krüger Hansen
På skolens gange er der sat blå tape på gulvet, som indikerer, at eleverne hele tiden skal holde til højre. Foto: Christine Krüger Hansen
Eleverne bliver konstant mindet om, at alt ikke er, som det plejer at være. Foto: Christine Krüger Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

21 vil studere ny uddannelse i Viborg

Annonce