Annonce
Rundt om Viborg

Nyt for nybyggere: Stort boligområde på vej i landsby

Kommunen har sat gang i udarbejdelsen af en ny lokalplan for et kommende boligområde ved Urfuglevænget/Fasanvænget i den nordøstlige del af Karup. Illustration: Viborg Kommune
Næste år vil kommunen byggemodne op til 56 nye byggegrunde i den nordøstlige udkant af Karup. Området får ind- og udkørsel til fælles med Urfuglevænget.
Annonce

Karup: De kommende nybyggere på en udstykning i den nordlige udkant af Karup får alligevel ikke egen udkørselsvej mod Nygade. Viborg Kommune vurderer, at det vil være uhensigtsmæssigt og trafikfarligt med endnu en udkørsel til den ret trafikerede Nygade/Aarestrupvej.

Det betyder, at der i princippet skal udarbejdes en helt ny lokalplan for det kommende boligområde ved Urfuglevænget og Fasanvænget. Den hidtidige lokalplan har haft nummeret 1.41. Den ny får nummeret 540.

Lokalplanen vil omfatte det samme område, hvor der er også fortsat vil være mulighed for at bygge cirka 56 nye huse. Ændringen består i, at det kommende boligområde bliver lukket, på den måde, at vejen ind til det fra Nygade bliver fælles med Urfuglevænget/Fasanvænget.

Forrige år førte Viborg Kommune med en ny tunnel Alhedestien under Aarestrupvej ved Karup, så cyklister og gående kan krydse vejen mere trafiksikkert. Arkivfoto: Morten Dueholm
Annonce

Til salg næste år

Ændringen betyder også, at de interne veje i det kommende boligområde ændres. Samt at der vil blive en lang, sammenhængende jordvold ud mod Nygade, så boligområdet både støjmæssigt og visuelt bliver beskyttet ud mod den befærdede landevej.

Til gengæld vil en cykel- og gangsti hen mod Alhedestien blive bibeholdt, så skolebørn og andre kan benytte tunnelen under Aarestrupvej, når de skal ind til Karup Skole eller midtbyen i det hele taget.

Arbejdet med den nye lokalplan 540 er kun lige sat i gang. I løbet af foråret bliver den sendt i offentlig høring. Den forventes vedtaget af byrådet inden sommerferien i år.

Det er planen, at byggemodningen af i hvert fald en del af grundene derefter begynder, og at disse grunde kan være klar til salg i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Sport For abonnenter

Folkebladet mener: Teenagere skal tage en tørn og give ny energi

Annonce