Annonce
Rundt om Viborg

Nyt forbud mod besøg på plejecenter

Der er nu er indført midlertidigt forbud mod besøg på Kildedalscentret i Skals, efter at to beboere er konstateret smittet med Covid-19. Arkivfoto
På grund af smittede med Covid-19 er der nu indført besøgsforbud på Kildedalscentret i Skals. Til gengæld er restriktionerne ophævet på plejecenter Toftegården i Møldrup

Møldrup/Skals: Der er nu indført et midlertidigt forbud mod besøg på Pleje- og omsorgscenter Kildedalscentret i Skals.

Forbuddet, som Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Viborg Kommune påbud om at udstede, kommer på baggrund af smitteudbrud med covid-19. Aktuelt er to beboere smittede.

Forbuddet er indført fra og med den 18. januar 2021, og det gælder, indtil Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver forbuddet. Påbuddet vurderes løbende, og det ophæves, så snart det er forsvarligt.

Det midlertidige besøgsforbud omfatter alle indendørsarealer på plejecenteret med undtagelse af beboerens egen bolig. Det omfatter også alle udendørs arealer på plejecenteret, og der kan derfor ikke aflægges besøg i udendørs besøgstelte.

Beboerne kan udpege én nærmeste pårørende, mens forbuddet gælder. Besøg i beboerens egen bolig kan alene ske, hvis der er tale om en kritisk situation, eller hvis den besøgende er den nærmeste pårørende til beboeren, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Der var også skærpede besøgsrestriktioner på Kildedalscentret i november, hvor flere beboere, en medarbejder og en pårørende var smittet med covid-19.

Annonce

Forbud ophævet

Til gengæld har Styrelsen for Patientsikkerhed nu ophævet det påbud, som omfattede forbud mod besøg på Pleje- og omsorgscenter Toftegården i Møldrup.

De skærpede besøgsrestriktioner på Toftegården blev indført den 5. januar, fordi tre beboere og en medarbejder var smittet med covid-19.

Efter den seneste test for covid-19 er den gode nyhed nu, at ingen nye beboere eller ansatte på Toftegården er testet positive, og alle smittede er raske.

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer derfor, at Toftegården nu kan overgå til at følge de generelle restriktioner for plejecentre i Viborg Kommune, så beboerne har mulighed for at få besøg af op til tre faste, nære pårørende i egen bolig samt benytte sig af det udendørs, opvarmede besøgstelt, oplyser kommunen.


Forbuddet som Styrelsen for Patientsikkerhed har givet Viborg Kommune påbud om at udstede, kommer på baggrund af smitteudbrud med covid-19. Aktuelt er to beboere smittede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Ungdomspræst og afgået Mercantec-direktør vil i byrådet: Parti præsenterer nye kandidater - igen

Annonce