Annonce
Rund om Viborg

Nyt forløb skal få flere børn til at dyrke idræt

50 børnehave-børn i Mønsted skal til august følge et forløb, hvor de motiveres til at gå til sport. Her er det SFO-børn fra Mønsted Skole, der får badminton-undervisning i Østfjendshallen ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto: Preben Madsen

Børnene i Mønsted Børnehus skal fra slutningen af august tre gange om ugen omkring hallen for gennem leg at prøve kræfter med forskellige idrætsgrene. Målet er at få flere børn til at dyrke idræt.

Mønsted: Et nyt projekt skal få flere 4-6 årige børn i Mønsted til at få lyst til at dyrke idræt. Det skal ske med et forløb, hvor børnene tre gange om ugen gennem leg skal prøve kræfter med forskellige idrætsgrene i Østfjendshallen i Mønsted. Forløbet begynder den 29. august og fortsætter tre gange ugentligt - mandag og tirsdag formiddag og onsdag over middag - de efterfølgende 24 uger.

Det er den lokale trivselspilot og halinspektør i Østfjendshallen, Frank Mikkelsen, der er projektleder for forløbet, som hallen, Mønsted Børnehus, Mønsted Skole og Mønsted Idrætsforening sammen står bag.

- Idéen er at flere børn får øjnene op for alt det gode, der følger med at dyrke idræt i den lokale forening. Både i forhold til at få bevæget sig men også i forhold til motorikken og ikke mindst socialiseringen i forhold til kammeraterne. Det skal ske gennem dette projekt, som er en slags Sport på tværs for børn, og jeg håber, det kan motivere børn allerede i daginstitutionen til at fortsætte med at gå til sport bagefter. Og forhåbentlig når vi nogle af de børn, der ikke ellers ville komme i gang med at gå til sport, for vi ser ofte, at dem, der kommer i hallen, er børn af forældre, der også selv dyrker idræt, så vi håber også at nå familier, hvor det ikke er fast tradition, at man går til sport, siger Frank Mikkelsen.

Annonce
Halinspektør og trivselspilot Frank Mikkelsen er projektleder for forløbet i Mønsted. Arkivfoto: Morten Dueholm

50 børn er med

Det er omkring 50 4-6 årige børn fra Mønsted Børnehus, der skal være med i forløbet, og de mødes altså i hallen tre gange om ugen af én til halvanden times varighed, hvor de bliver introduceret til håndbold, folkedans for børn, fodbold og gymnastik. Første gang er den 29. august, hvor der er håndbold på programmet og Dansk Håndbold Forbund, DHF, kommer med deres motiveringsprogram "Trille - trolle".

- Hele forløbet er med legen i hovedsædet, så børnene skal ikke gå til håndbold i gængs forstand men lege med bolden. Og min erfaring er, at langt de fleste børn giver den fuld gas, når først de er i hallen, siger Frank Mikkelsen.

10 elever fra Mønsted Skoles 7.-9. klasse kommer og står for undervisningen hver onsdag eftermiddag. Det sker som en del af undervisningen i skolens valgfag for kommende frivillige og trænere. Desuden vil også personale fra Mønsted Børnehus hjælpe til lige som forældre, der har lyst og tid, også er velkomne til at give en hånd med.

Projektet er støttet med godt 49.000 kroner fra Viborg Kommunes forebyggelsespulje, men Frank Mikkelsen håber, det er et forløb, der kan fortsætte på egne ben næste efterår uden støtte. Han påpeger, at forløbet falder godt i tråd med kommunens målsætning om, at flere børn i kommunen skal dyrke idræt i 2020. Også DGI, DBU og altså DHF er inde over forløbet undervejs.

Som afslutning er det meningen, at børnene skal deltage i kalkmineløbet den 10. maj 2018.

Børnene i Mønsted Børnehave har et motorikrum, hvor der er plads til at give den gas. Nu skal børnenhavebørnene stifte bekendskab med flere idrætsgrene i hallen. Arkivfoto: Preben Madsen
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce