Annonce
Sport

Nyt håndboldsamarbejde ansætter erfaren 1. divisionstræner

Ole Bitsch er ansat som U17-træner for Viborg FH's første U17-årgang. Foto: Morten Pedersen

Viborg Forenede Håndboldklubber har ansat Ole Bitsch som træner for håndboldsamarbejdets første U17-årgang.

Viborg: Det nye håndboldsamarbejde Viborg Forenede Håndboldklubber, Viborg FH, har sikret sig noget af en kapacitet som den første U17-træner i drenge- og herresamarbejdets historie.

Den nye træner hedder Ole Bitsch, og han har udover en spillerkarriere på højt niveau også trænet flere klubber i 1. division for herrer. Aktuelt er han 1. divisionstræner i Skive, men fra sommer af er det altså ham, som står med cheftræneransvaret hos Viborg FH.

- Jeg synes, at vi har gjort et scoop. Det er stort, at Ole har en interesse i at træne drengene i det her fællesskab, Han har et fantastisk cv og et fantastisk engagement, så jeg kan kun se, at det bliver kæmpestort. Vi er stolte over, at man kan få sådan en træner til en U17-trup, siger Keld Jørgensen fra Søndermarkens IK, som sammen med Asmild FH og Hald Ege-Ravnstrup KFUM er klubberne bag Viborg FH, som ser dagens lys efter sommerpausen.

Ole Bitsch er selv idémand til projektet og er med i den arbejdsgruppe, der arbejder med at få samarbejdet på skinner.

Keld Jørgensen mener, at Ole Bitsch blandt andet derfor var den helt naturlige førsteprioritet, da han kom med masser af energi og drivkraft til projektet.

Han er sikker på, at det har en stor betydning, at man i samarbejdets første spæde år viser, at man går efter høj kvalitet på trænerposten og i det setup, som man vil skabe rundtom holdet.

- For os handler det om, at vi skal have kombineret elite og bredde, så alle spillerne uanset niveau får den mest fantastiske træning, siger Keld Jørgensen, som håber, at rigtig mange af de viborgensiske drenge, som aktuelt spiller håndbold andre steder i landet får lyst til at vende hjem og blive en del af Viborg FH.

Annonce

Viborg FH

Viborg Forenede Håndboldklubber (Viborg FH) er en overbygning mellem Søndermarkens IK, Asmild FH og Hald Ege-Ravnstrup KFUM, som skal løfte herrehåndbolden i området.

Planen er, at samarbejdet begynder med U17 i sommeren 2019, hvorefter U19 og seniorhåndbold efterfølgende kobles på i de følgende år.

Liseborgcentret bliver centrum for samarbejdet. Det er her, der skal trænes og spilles kampe, men der bliver også lagt træninger i Hald Ege og hos Asmild FH

Ole Bitsch og Keld Jørgensen glæder sig til det fortsatte arbejde med det nye håndboldsamarbejde. Foto: Morten Pedersen

Vil sikre kvaliteten

Ole Bitsch erkender gerne, at han med skridtet fra at være profileret 1. divisionstræner til at være U17-træner i et nyetableret håndboldsamarbejde træder ind i noget markant anderledes.

- Jeg har været med til at sætte det her i gang, så jeg synes, at jeg skylder, at jeg er med til at sikre, at der er kvalitet i det. Det var der helt sikkert også andre, som kunne have bidraget med, men jeg føler, at jeg har så meget erfaring, at jeg i hvert fald kan bidrage med en masse, siger Ole Bitsch, som glæder sig til arbejdet med de unge spillere, hvilket han ser som en god kobling til sit job som efterskoletræner på Hald Ege Efterskole.

- Jeg vil lyve, hvis jeg ikke sagde, at mine ambitioner som træner ikke stadig var store - og de rækker også til mere end U17-håndbold, men lige nu passer det her bare rigtig godt til mit liv og min tilværelse. Og jeg synes, at det er et enormt spændende projekt, så jeg glæder mig helt vildt, siger den nuværende Skive-træner, som er sikker på, at han også kan høste brugbare erfaringer ved at arbejde i et miljø, hvor der måske arbejdes med et længere sigte end som seniortræner, hvor man i store dele af sæsonerne arbejder fra uge til uge.

Den første opgave bliver at få skabt et fundament af unge mennesker, som gerne vil være en del af samarbejdet. Uanset om det er elitespillere, som vil rigtig meget med håndbolden - eller om det er breddespillere.

Ole Bitsch ser det som sin fornemste opgave at balancere elite og bredde, da det er hele kernen i fællesskabet, at der er plads til alle.

Der skal i den kommende tid gøres et stort fodarbejde for at skabe så meget opmærksomhed omkring Viborg FH, at nogle af de Viborg-spillere, som nu er rundt omkring i landet, bliver opmærksomme på den nye lokale håndboldsatsning, og ellers handler det om at begynde at finde ud af, hvordan samarbejdet får den bedst mulige start.

Allerede den 6. og den 7. april indbydes der til en fælles træningsweekend for alle, som finder det nye samarbejde interessant. Herefter er tanken, at man så småt begynder at forberede sig med henblik på kvalifikationsspil og lignende, som finder sted umiddelbart efter sommerferien.

Annonce
Forsiden netop nu
112

Kørte gennem landsby med 101 kilometer i timen: 37-årig i fængsel efter vanvidsture på Viborg-egnen

Viborg

Vinteren starter i august

Annonce