Annonce
Navne

Nyt job til Enok Fredensborg

Beatrice Wagner og Enok Fredensborg tiltræder på Oasehøjskolen den 1. august. Privatfoto
Den nuværende ungdomsmedarbejder ved Kronjyllands Frimenighed og hans kæreste skal arbejde på Oasehøjskolen.
Annonce

Jobnyt: Kronjyllands Frimenighed på Grenåvej i Randers skal finde en ny ungdomsmedarbejder.

Den nuværende, Enok Vindum Fredensborg, 30-årig bjerringbroer, skifter nemlig til en stilling ved Oasehøjskolen, der har hjemsted på den tidligere døgninstitution Oustruplund ved Kjellerup.

Samme sted får Enok Fredensborgs kæreste, Beatrice Wagner, 26 år, ansættelse.

Men faktisk havde det unge par helt andre planer for deres fremtid. De skulle have været gift i juni, men corona-krisen satte en stopper for de planer og tilmed også for endnu en plan, nemlig at de som ægtefæller ville rejse til Argentina og opholde sig der i et halvt år. Ifølge bladet Udfordringen er den idé opgivet.

Derimod ligger det fast, at parret skal giftes til november. De to yngre mennesker bor ikke sammen, Enok Fredensborg således hos sine forældre i Bjerringbro, kæresten hos en søster.

På Oasehøjskolen skal Enok Fredensborg - fornavnet er af bibelsk oprindelse - arbejde som såkaldt trivselsvolontør og undervise i fag som sjælesorg, foto og bibelnøglen. Sidstnævnte fag er, som det udtrykkes, for dem, der har en lille teolog i maven.

Beatrice Wagner ansættes som praktikant og skal undervise i filosofi og litteratur. Hun tager orlov fra sine studier ved VIA University College i Aarhus, hvor hun studerer kristendom, kultur og kommunikation.

Annonce

Bachelor i Aarhus

Enok Fredensborg er vokset op i Bjerringbro. Hans mor arbejder på et plejehjem i byen, og hans far er ansat hos Krifa på hovedkontoret i Aarhus.

Meget bevidst blev drengen elev på Tange Kristne Friskole og senere på Hedemølle Efterskole ved Bjerringbro. Et ophold på Børkop Højskole kom til senere, og efter en tid ved sømandsmissionen på Ærø tog Enok Fredensborg fat på at studere ved Menighedsfakultetet i Aarhus, hvorfra han har en bachelor.

Måske fortsætter studierne med henblik på at blive cand.theol. på et senere tidspunkt, men lige nu er de sat på pause, siger Enok Fredensborg.

Både Beatrice Wagner og Enok Fredensborg har været engageret i frivilligt kirkeligt arbejde i Østjylland.

Om det nye job har Enok Fredensborg sagt, at da både han og kæresten har gået på højskole, har de begge fået højskoleånden med sig.

- At arbejde på en højskole har nok også ligget og boblet i os, mener  han.

Præst ved Kronjyllands Frimenighed Peter Kofoed Herbst fortæller, at man nu går i gang med at finde en afløser for Enok Fredensborg.

Annonce

Oasehøjskolen

Oasehøjskolen drives af Dansk Oase, der er stiftet i 1989 som en kirkelig netværksorganisation, tilknyttet folkekirken.

Angiveligt ledte bestyrelsen i 15 kommuner, før man fandt frem til at placere højskole på den tidligere døgninstitution vest for Kjellerup. Højskolen åbnede den 1. januar 2019.

Oustruplund var med sine 184 leveår Danmarks ældst fungerende døgninstitution. Den åbnede i 1930 som Drengehjemmet Den Fellenbergske Opdragelsesanstalt.

Længst tid fungerede Oustruplund som et opholdssted for drenge, men en tid herefter var den flygtningecenter. Senest ejedes bygningerne af Silkeborg Kommune.

Oasehøjskolen ledes af forstanderparret Ulla og Steen Balle Christensen.

Beatrice Wagner og Enok Fredensborg tiltræder deres stillinger den 1. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce