Annonce
Viborg

Nyt korsamarbejde: Syng Faurés "Requiem" med kæmpekor

Maja Simonsen, der er organist i Houlkær Kirke, er også dirigent for Viborg Kammerkor. Arkivfoto: Mette Løgstrup
Kor fra Viborg, Herning og Holstebro har samlet 70 korsangere, solister og musikere til en kæmpe kor-koncert, der skal stå i slutningen af oktober - og du kan være med.
Annonce

Viborg: - Det er fantastisk med al den opmærksomhed, fællessang har fået den sidste tid. Også selvom det har været svært i corona, siger Maja Simonsen, der er organist i Houlkær Kirke og dirigent for Viborg Kammerkor.

Det er sidstnævnte kasket, hun har på, når hun denne dag fortæller om et nyt projekt.

Koret er nemlig for tredje gang gået sammen med Herning Korforening og koret Gesta Danorum fra Holstebro om en mindeværdig musikalsk oplevelse med et kæmpekor. Til sammen har de flere end 70 sangere, men der er plads til flere.

- Det er første gang, vi åbner dørene for sangere udefra, siger Maja Simonsen og fortsætter:

- Det bliver en bedre oplevelse for alle, hvis vi er mange, og vi vil gerne dele den oplevelse, det er at synge noget af det mest kendte klassiske musik.


Det bliver en bedre oplevelse for alle, hvis vi er mange, og vi vil gerne dele den oplevelse, det er, at synge noget af det mest kendte klassiske musik.

Maja Simonsen, dirigent


Musikken, hun omtaler, er "Requiem" af den franske komponist Gabriel Fauré. Men det er bare hovedværket. Derudover skal også opføres stykker af danske Niels W. Gade, blandt andet hans "Morgensang" og "Benedictus".

Koret vil øve hver mandag aften fra den 24. august. I weekenden den 24. og 25. oktober afslutter forløbet med koncerter i både Viborg, Herning og Holstebro, hvor også to solister, en violinist og cellist vil være med.

- Vi gennemfører ikke, hvis det ikke er 120 procent corona-sikkert, fortæller Maja Simonsen, som selvfølgelig håber, mange vil være med.

Har man spørgsmål eller lyst til at være med, skal man sende en mail til kammerkorets formand Lise Elmgaard inden den 17. august. Mailadressen kan findes på korets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Viborg

Store indflytterdag i banebyen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Sport For abonnenter

Følelsen af en god sæsonstart - Viborg FF har lagt godt fra land uden at ramme hverken top- eller bundniveau

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Kaptajn Grønning vendte tilbage til startformationen og viste stort format

Annonce