Annonce
Rundt om Viborg

Nyt lægehus i Aalestrup bliver indviet onsdag

Onsdag er der officiel indvielse af det nye lægehus i Aalestrup. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Et nyt lægehus i Aalestrup er taget i brug og indvies officielt onsdag. Der er også taget første spadestik til et samlet sundhedshus.

Aalestrup: Efter flere års tilløb kunne lægerne Keld Fuglsang, Charlotte Weirsøe og Jørgen Sten Christensen i sidste uge tage et nyt lægehus i brug på Testrupvej i Aalestrup.

Den officielle indvielse sker onsdag 12. maj med deltagelse af borgmester, relevante politiske udvalg og styregruppen fra Vesthimmerlands Kommune samt initiativgruppen, som har været med til at rejse midler til projektet. Med de gældende corona-restriktioner om forsamlingsforbud er der også sendt invitationer til de involverede i byggeprojektet samt naboer.

Med politisk opbakning helt til Christiansborg bliver der på samme adresse opførte andre bygninger til et sundhedshus, som skal huse andre aktører som tandlæger og fysioterapeuter. Der er foretaget første spadestik til den del af projektet, som skal stå færdig sidst på året, i alt 1200 kvadratmeter, mens lægehuset rummer 450 kvadratmeter.

Annonce

Private midler

Sundhedsområdet er helt overordnet et politisk, skattefinansieret område, fordelt på stat og regioner. Det har dog i mange år været et anerkendt problem, at det ikke er nemt at få nye praktiserende læger til at afløse de kolleger i mindre befolkede områder, som går på pension.

Det var også et problem i Vesthimmerlands Kommune, så en initiativgruppe satte sig for omkring fem år siden som mål, at Aalestrup skulle have et fagligt fælleskab i et sundhedshus for læger og andre i sundhedssektoren.

Men der var lige det med at få bevillingerne, indtil daværende sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i 2018 oplyste, at der var 35 millioner på vej til Region Nordjylland, øremærket til sundhedshuse. Heraf var der knap seks millioner til sundhedshus i Aalestrup.

Her var der allerede iværksat en indsamling for at støtte projektet lokalt, og Per Bisgaard, byrådsmedlem for Venstre og medlem af arbejdsgruppen Sundhedshus Aalestrup, vurderer, at private midler på tæt ved fire millioner kroner har været en væsentlig årsag til, at sundhedshuset nu bliver en realitet.

Når Sundhedshus Aalestrup står helt færdig sidst på året er det således finansieret med både offentlige og helt private borgeres midler.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

23-årig idømt fængsel for vanvidstur ned ad 13'eren: Mister to biler og retten til nogensinde at tage et kørekort

Danmark

Tirsdagens coronatal: Tre døde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Dagens magasinfund: Kom du ikke i kirken, blev du lænket til den

Kultur For abonnenter

Rørt over gensyn - Radio Viborg vil altid betyde noget særligt for én af sportens store stemmer

Sport

Viborg HK-spillere på idrætsmæssig udebane - her kan vi få lov til at være dårlige sammen

Debat

Hærvejsmotorvejen er større end Viborg

Alarm 112 For abonnenter

Blev belønnet af retten: Narkosælger med 955 kanonslag havde kvittet stofferne og fået et arbejde

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Tyve tog robåd under indbrud

Debat

Jublen vil ingen ende ta´ - motorvej fra Viborg til Klode Mølle

OL

Mens du sov: Håndboldherrer snupper ny storsejr i morgenseance ved OL

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Navne For abonnenter

Min stolthed er filmen om Viborg - Jyllands grønne hjerte

Viborg

Den levende jernalder trak folk til Hvolris

Annonce