Annonce
Viborg

Nyt laboratorium skal styrke hospitalets forskning

Indvielse af nyt forskningslaboratorium i Patologi. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg

Viborg: Mandag eftermiddag var en stor dag på regionshospitalet, da lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen kunne klippe snoren til det nye molekylærpatologiske forskningslaboratorium, der nu er officielt indviet.

Maskinerne er allerede blevet prøvet af, og personalet er mere end klar til at tage laboratoriet i brug.

– Vi glæder os til at komme i gang med at bruge laboratoriet. Molekylærpatologi er en vigtig del af fremtiden - med den bliver vi i stand til at målrette behandlingen for den enkelte. Vi opfatter vores nye forskningslaboratorium som et vigtigt skridt i denne retning for patologien i Viborg, siger ledende overlæge i patologi Steen Jensen.

Næsten alle store kræftstudier, som handler om Personlig Medicin, bliver i dag præciseret ved hjælp af moderne molekylærpatologiske undersøgelser. Personlig Medicin er behandling, hvor man ved hjælp af eksempelvis genetisk information kan tilpasse behandlingen til den enkelte patient. Personlig Medicin betyder mindre unødig og virkningsløs behandling og færre bivirkninger for patienten.

Afdelingen har allerede ansøgt om midler til flere konkrete forskningsprojekter, hvor det vil være oplagt at benytte det nye laboratorium. Heriblandt et forskningsprojekt i, hvilke kræftpatienter der har bedst gavn af immun-terapi.

- Det nye forskningslaboratorium giver os mange nye forskningsmuligheder. Det giver en ny dimension til vores egen forskning, og vi vil selvfølgelig selv være opsøgende på nye muligheder i forskningsarbejdet fremover. Men vi håber naturligvis også, at klinikkerne kommer til os, så vi kan samarbejde med dem om deres forskningsprojekter, siger Steen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce