Annonce
Viborg

Nyt litterært samarbejde samler små og store kanoner

Lone Aburas taler fra klokken 17 til 18 på Skakbrættet. Pressefoto
"Små og store kanoner" er et nyt samarbejde, der bringer udgivede forfattere sammen med de nye skrivekunstneriske elever fra Kulturskolen Viborg. Til det første arrangement er også Viborgs øvrige læsere inviteret.
Annonce

Viborg: Små og store kanoner mødes den 26. august på Skakbrættet på hovedbiblioteket.

Og selvom det er forfatterkanonerne - både spirende og prisvindende - der er i centrum, er alle interesserede velkomne.

Lone Aburas taler fra klokken 17 til 18 på Skakbrættet. Pressefoto

Den første af forhåbentlig mange store kanoner er Lone Aburas. Hun debuterede i 2009 med romanen "Føtexsøen", som blev nomineret til Montanaprisen 2010 og vandt publikumsprisen på Testrup Højskole.

Siden har hun udgivet flere romaner, og sidste år udgav hun sin første digtsamling "Den sorte bog - B-sider", hvor hun indigneret reflekterer over alt fra forholdet til sin far til parallelsamfund og lottokuponer.Jeg er meget stolt over, at [Lone Aburas] kommer til Viborg og skal møde byens læsere - og det nye FGK-hold.

Gerd LaugesenHvorfor så små og store kanoner, tænker du måske nu?

Jo, mødet med Lone Aburas er arrangeret i et samarbejde mellem Kulturskolen Viborgs skrivekunstneriske grundforløb (FGK), Viborg Bibliotekerne og Hald Hovedgaard. Og det første hold FGK-elever - de små kanoner - skal efter det åbne arrangement undervises af forfatteren.

- Jeg er meget stolt over, at hun kommer til Viborg og skal møde byens læsere - og det nye FGK-hold, siger Gerd Laugesen, der foruden at stå for det skrivekunstneriske forløb også selv er forfatter.

Det er også Gerd Laugesen, der efter Lone Aburas' oplæsning vil stå for en samtale, hvor forfatteren fortæller mere om sine bøger, sin skrivestil og generelt sit forfatterskab.

Se mere og tilmeld på bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

En ægte dansk guldhelt fylder 40 år

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Viborg

Lad os sikre den bedst mulige velfærd

Annonce