Annonce
Rundt om Viborg

Nyt logo og overskud hos efterskolen

Skals Efterskole kom ud af 2018 med et overskud på godt 1,8 millioner kroner. Arkivfoto: Morten Dueholm
Skals Efterskole har fået nyt logo og kunne på den nylige generalforsamling glæde sig over et solidt overskud på 1,8 millioner kroner i 2018.

Skals: Et solidt overskud og et nyt logo. Der er nok at glæde sig over efter den nylige generalforsamling hos Skals Efterskole, hvor bestyrelsen og medarbejderne kunne glæde sig over et overskud på godt 1,8 millioner kroner efter 2018.

Desuden har skolen fået nyt logo med jordkloden som den grafiske hovedsymbol.

"Logoet symboliserer skolens globale værdigrundlag, og at vi naturligvis mener, at vi er en skole i verdensklasse", siger skolens bestyrelsesformand Jens Lykke i en pressemeddelelse.

"Vi kommer ikke sovende til det resultat", supplerer skolens forstander, Nikolai Terp, der er leder for en skole med en årlig omsætning i nærheden af 30 millioner kroner. Skolen har i dette skoleår plads til i alt 160 unge, heraf enkelte udenlandske elever. Netop det internationale er skolens adelsmærke, hvilket praktiseres gennem udvekslinger i blandt andet Afrika, Asien og Europa, samt en veludbygget Cambridgelinje og en international projektklasse.

Skals Efterskole er en synlig arbejdsplads i lokalområdet, og eleverne bidrager som et synligt element i hverdagslivet i byen. Skolen forsøger hele tiden at opgradere de fysiske rammer og har for nylig blandt andet renoveret spisesalen. Desuden er der lavet aftale med Viborg Kommune om at overtage den nærliggende børnehave, idet der på sigt skal bygges en helt ny daginstitution i byen.

"Det giver os mulighed for at udvikle bedre faglokaler således, at eleverne får endnu flere valgmuligheder på fagpaletten", siger forstanderen.

Annonce
Skals Efterskole har fået nyt logo.

Engageret bagland

Skals Efterskole er en blandt omkring 250 efterskoler fordelt over hele landet. Skoleformen har for alvor bidt sig fast og omkring 30.000 unge bruger et år af deres liv på samvær og faglig udvikling med jævnaldrende i 9. eller 10. klasse.

"Det er ingen selvfølgelighed, at vi har så flot et skoletilbud i Danmark, og det skal vi værne om. Efterskoler er afhængig af et engageret og levende bagland og synlighed i lokalsamfundet. Derfor bruger vi løbende kræfter på at få flere medlemmer af vores skolekreds, blandt andet hos tidligere forældre og elever, men også gerne Skals og omegn", påpeger Jens Lykke.

Skolens nuværende bestyrelse består af syv medlemmer samt to suppleanter. På den netop afholdte generalforsamling indtrådte Klaus Edal, Skals, i bestyrelsen som afløser for den mangeårige formand Niels Svith, Bjerring. Desuden blev Britta Thun-Pedersen, Ry, nyvalgt som suppleant.

Næstformand Jens Allan Busch, Kibæk, og Marianne Jacobsen, Skive, blev genvalgt. Desuden består bestyrelsen af Jane Krogh, Mønsted, Sinne Pedersen, Aalborg, Elo Nielsen, Skals, og formand Jens Lykke, Hobro.

Svend Aage Nedergaard, Skals, er suppleant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce