Annonce
Viborg

Nyt million-projekt skal øge livskvaliteten for patienter med diabetes

Et nyt projekt skal sikre bedre sammenhæng i behandlingsforløbene hos diabetespatienter. Foto: Agata Lenczewska-Madsen
Patienter med type 2-diabetes får ofte behandling flere forskellige steder, og der mangler tit sammenhæng mellem forløbene. Det skal et nyt projekt til fem millioner kroner råde bod på.

Viborg: Der bor cirka 11.000 borgere med type 2-diabetes i Viborg, Silkeborg og Skive kommuner.

Langt størstedelen af disse borgere følges af deres praktiserende læge, mens 10-15 procent af dem samtidigt behandles på hospitalet. En mindre gruppe modtager også kommunale sundhedsydelser i forbindelse med deres diabetes.

De forskellige forløb mangler ofte sammenhæng for patienterne, og det kan skabe stor frustration. Det skal et nyt projekt fra Midtklyngen - Hospitalsenhed Midt, Viborg-, Skive- og Silkeborg kommuner - råde bod på. Sundhedsstyrelsen har bevilget fem millioner kroner til projektet, som skal gennemføres i samarbejde med Steno Diabetes Center Aarhus og Defactum.

- Det er velbeskrevet, at patienter med type 2-diabetes kan opleve en større byrde ved deres sygdom, fordi der mangler kontinuitet i deres behandlingsforløb. I Region Midtjylland vil vi sammen med vores kommuner og almen praksis skabe bedre sammenhæng i patienternes forløb på tværs af sektorer, og det skal dette projekt hjælpe til, siger Annette Roed, formand for Region Midtjyllands udvalg for nære sundhedstilbud.

Projektet afsluttes ved udgangen af 2020, og hovedresultatet skulle gerne være en øget livskvalitet hos diabetespatienterne.

Projektet har seks forskellige delformål, blandt andet at sikre, at der udarbejdes en samarbejdsmodel mellem hospital, kommune og praksis, hvor patienternes behandlingsforløb kan drøftes.

Et andet formål er at indsamle og dele data om patienterne på tværs af sektorer i en anonymiseret form. På den måde kan dataene bruges til at blive klogere på de komplikationer, som diabetespatienterne oplever.

Fakta: Udvalgte delindsatser fra projektet

At der etableres en fast samarbejdsmodel mellem sektorerne for type 2-diabetespatienter

At både hospital, kommuner og praktiserende læger har adgang til anonymiserede data om patienterne i en kvalitetsdatabase.

At der sættes initiativer i gang for at kvalitetsudvikle alle involverede enheder.

At der etableres faste konferencer eller anden dialog om fælles patienter, så behandlingsforløb og tilbud til den enkelte patient koordineres.

Kilde: Region Midtjylland

Annonce
Forsiden netop nu
Viborg FF

Viborg FF delte med Vendsyssel - men overtager førstepladsen

Mest læste

Annonce