Annonce
Viborg

Der er penge i gyllevogne og møgspredere: Nyt rekordår for Samson

Lars Henriksen har været administrerende direktør for Samson Agro A/S og nu Samson Group A/S siden 2012. Her står han på fabrikken i Viborg. PR-foto
Samson Group A/S cementerer konstant stærk udvikling i det netop offentliggjorte årsregnskab 2018-2019. Resultatet før skat lander på 23,6 millioner kroner.
Annonce

Viborg: Samson Group A/S, der blandt andet producerer gyllevogne og møgspredere til landbruget og har varemærkerne Samson og Pichon, har i det seneste regnskabsår realiseret et af sine stærkeste årsregnskaber nogensinde.

Dette er sket samtidig med, at en række nye tiltag er iværksat, hvoraf det største ubetinget er overtagelsen af franske Pichon i begyndelsen af januar 2019.

Det fremgår en en pressemeddelelse fra Samson Group A/S.

Samson Group A/S har formået at vende udviklingen i Pichon i både Frankrig og Polen. Alle virksomheder i gruppen kommer ud med positive tal. Omsætningen udgør for regnskabsåret 2018-2019 501,5 millioner kroner mod 332,9 millioner kroner sidste år, svarende til en vækst på 51 procent.

Væksten skyldes Samson's gunstige markedsposition i Tyskland og Frankrig, samt at overtagelsen af Pichon er konsolideret ind i regnskabsårets sidste seks måneder.

Resultatet før skat lander på 23,6 millioner kroner, hvilket er en stigning på 12 millioner kroner sammenlignet med sidste år.

Resultatet forrenter egenkapitalen med 14,8 procent. Koncernens egenkapital er øget fra 81,6 millioner kroner til 151 millioner kroner og er et resultat af kapitalforhøjelsen på 51,2 millioner kroner i forbindelse med opkøbet af Pichon samt årets resultat, som er overført til egenkapitalen.

Pichon-fabrikken i Landivisiau, Frankrig. Pichon producerer derudover også på fabrikken i Polen. Pichon blev en del af Samson Group A/S i januar 2019. PR-foto
Annonce

Stolte over resultatet

Administrerende direktør for Samson Group A/S, Lars Henriksen, er godt tilfreds med det forløbne år:

- Vi er stolte over igen i år at kunne præstere et så flot resultat. Det har været et travlt år, hvor vi for Samson Agro A/S’ vedkommende både i Danmark og på de internationale markeder har oplevet en stærkt stigende interesse for vores produkter. Vores langsigtede investeringer i produktudvikling har medført, at vi har tekniske løsninger, der appellerer til større animalske bedrifter og maskinstationer, der efterspørger optimal udnyttelse af næringsstofferne i naturgødningen, siger Lars Henriksen om resultatet og fortsætter:

- Med tilkøbet af Pichon har vi desuden fået et stærkt produktprogram, der komplementerer Samson effektivt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

En farlig mand har sagt farvel - en hurtig afslutning på et rigtig godt kapitel

Annonce