Annonce
Rundt om Viborg

Nyt samarbejde giver støtte og omsorg til døende

Røde Kors-afdelingen i Fjends har syv vågekoner klar. Fra venstre er det Charlotte Foss, Hanne Lauridsen, Birgit Guldhammer, Anni Poulsen, Simone Kjær Kristensen, Tove Johannsen og Kirsten Pørtner. Privatfoto
Birkegården i Stoholm, Sjørup Ældrecenter og Røde Kors i Fjends er gået sammen om at etablere en vågetjeneste, der sikrer omsorg og støtte til døende.

Fjends: Et nyt samarbejde om en vågetjeneste, der skal sikre at døende får støtte og omsorg i deres sidste timer, har set dagens lys i Fjends.

Det er Røde Kors-afdelingen i Fjends, der fra den 1. august har lanceret et nyt samarbejde om vågetjeneste med Birkegården og Sjørup Ældrecenter. Birkegården og Sjørup Ældrecenter vil koordinere indsatsen i samarbejde med Røde Kors og pårørende, når der opstår et behov for det. Det oplyser formand Susanne Haahr Schmidt fra Røde Kors i Fjends.

Hun forventer sig meget af samarbejdet.

”Vi sætter virkelig stor pris på samarbejdet, fordi det giver os mulighed for at nå ud til flere, der har brug for støtte og omsorg i livets sidste timer. Samarbejdet betyder, at vi kan gøre en endnu større forskel blandt de døende, der føler sig ensomme og isoleret”, siger formand i Røde Kors i Fjends Susanne Haahr Schmidt i en pressemeddelelse om det nye initiativ.

Annonce

Syv vågekoner klar

Røde Kors i Fjends har syv vågekoner, som er klar til at våge og sørge for koordineringen af vågetjenesten på plads. Det er Charlotte Foss, Hanne Lauridsen, Birgit Guldhammer, Anni Poulsen, Simone Kjær Kristensen, Tove Johannsen og Kirsten Pørtner.

De frivilliges opgave er at være til stede med støtte og omsorg i de døendes sidste timer, så de ikke føler sig alene og ensomme.

Vågetjenesten er en af de hurtigst voksende sociale aktiviteter i Røde Kors nogensinde. Der bliver løbende oprettet nye vågetjenester, fordi der er en stigende efterspørgsel efter frivillige, der kan våge ved ensomme døende. I dag er der 82 forskellige vågetjenester fordelt over hele landet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Så har jeg pludselig ansigt på to døde

Annonce